Okrnjen občinski praznik

Občina Sežana praznuje v spomin na 28. avgust, ko so na Kras vkorakali prvi partizani, svoj praznik. A zaradi razmer, povezanih z novim koronavirusom, bo dogajanje letos zelo okrnjeno.

Na slavnostni  seji občinskega sveta bo  sežanski župan David 
Škabar drevi podelil  občinska priznanja. Foto: Luka Carlevaris
Na slavnostni seji občinskega sveta bo sežanski župan David Škabar drevi podelil občinska priznanja. Foto: Luka Carlevaris

SEŽANA > Za razliko od preteklih le bodo letos zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja covida 19 praznovanje omejili na slavnostno sejo občinskega sveta. Na njej bo župan David Škabar drevi podelil letošnja občinska priznanja. A tudi ta bo potekala v okrnjeni obliki, z omejenim številom povabljenih in po navodilih NIJZ.

Tradicionalnega sobotnega dogajanja, na katerem so se predstavile krajevne skupnosti, društva in mnogi drugi, letos ne bo, prav tako ne množice spremljevalnih dejavnosti po mestu in okoliših vaseh.

Odpadla bo tudi tradicionalna proslava v počastitev prihoda prvih partizanov na Kras, ki so jo sicer vsako leto na Ocinci na Vrheh pripravili sežansko območno druženje borcev za vrednote NOB, občina in Krajevna skupnost Štjak.


Najbolj brano