Kaj pa četrti totalitarizem?

Evropski parlament je leta 2009 razglasil 23. avgust za dan totalitarizmov in avtoritarnih režimov ter jih tudi navedel komunizem, nacizem in fašizem. Zavestno pa je pozabil na četrti totalitarizem, ki je porazil vse navedene - imperializem zahodnoevropskih držav vse od 16. stoletja do današnjih dni. In zakaj razlika? Navedeni trije totalitarizmi so pobijali Evropejce, torej večvredno raso ljudi. Zahodnoevropski imperializem pa je pobijal manj vredno raso ljudi, črnce, Indijance, Azijce, ... Če bi belgijski kralj Leopold II pobil deset milijonov Belgijcev, bi bil zločinec kot Hitler in Stalin, ker pa je pobil deset milijonov črncev, ima v Bruslju spomenike. Več o tem na spletni strani RTV Slovenija: https://www.rtvslo.si/svet/krvava-kolonialna-preteklost-belgije-pometena-pod-preprogo/396723.

V evropskem spominjanju na dan totalitarizmov je sporočilo evropskega rasizma in nekrščanskih vrednot. Samo žrtve Evropejcev nekaj štejejo, mrtvi in zasužnjeni ne-Evropejci s strani zahodnoevropskih imperialističnih držav v zadnjih štirih stoletjih pa niso omembe vredni. Da, tudi to je sedanja nedemokratična in avtoritarna Evropa, ki ji vlada četrti totalitarizem - imperializem. Večina evropskih poslancev je ponovno izkazala pogum brcanja mrtvega konja. Slovenci smo lahko ponosni, da te Evropske resolucije še do danes nismo potrdili v DZ RS.

Tudi izbira datuma je napačna, moral bi biti 30. september. To je dan, ko so leta 1938 v Münchnu Anglija in Francija podpisali Hitlerju dokument, da lahko izbriše demokratično vzorno državo Češkoslovaško, članico Društva narodov. To je bil signal Hitlerju, da si lahko vzame vse, kar si želi na vzhodu Evrope, še posebej komunistično SZ. Prebrisani Hitler pa je razmišljal kot volk iz znane pravljice, najprej požrem staro babico in potem še Rdečo kapico. Hitler je bil človeški Stvor zahodnoevropskega imperializma za uničenje boljševizma in judovstva, hudo ceno tega načrta pa smo plačali prav Slovani in Judje, manj vredna rasa Evropejcev.

Boris Nemec, Šempeter pri Gorici


Pišite nam


Najbolj brano