Gasilke in gasilci v akciji pred TV kamerami

Z jesenjo na Planet TV prihaja nov resničnostni šov, v katerem se bodo med seboj pomerili zelo zanimivi tekmovalci. Pred televizijskimi kamerami bodo tokrat zahtevne poligone premagovali požrtvovalni ter vrhunsko usposobljeni gasilci in gasilke iz prostovoljnih gasilskih društev. Skozi tekmovalne naloge jih bosta vodila Marko Potrč in Eva Cimbola.

Gasilci se pred kamero pripravljajo na akcijo. Foto: Bojan Puhek
Gasilci se pred kamero pripravljajo na akcijo. Foto: Bojan Puhek

LJUBLJANA > Oddajo Gasilci, v kateri se bodo na zahtevnih poligonih, ki so bili zgrajeni pod strokovnim vodstvom gasilskih strokovnjakov, pomerili gasilci in gasilke iz prostovoljnih gasilskih društev, bodo televizijski gledalci lahko pričeli spremljati v jeseni.

V vsaki oddaji se bosta dve ekipi na velikem poligonu soočili z ognjem, vodo, višino, peklensko vročino in drugimi ekstremnimi okoliščinami. Zmagovalno prostovoljno gasilsko društvo bo poleg častnega pokala prejelo tudi donacijo v višini 30 tisoč evrov.

Marko Potrč in Eva Cimbola (foto: Bojan Puhek)

Vlogi sodnikov v oddaji sta prevzela Anže Šilar in Tomaž Klemenčič, ki sta sodila že na več gasilskih tekmovanjih tako v Sloveniji kot na mednarodnih gasilskih olimpijadah. Izziv bo pozorno spremljal tudi Klemen Repovš iz Gasilske zveze Slovenije, kot komentatorja pa bosta premagovanje ovir pospremila še en Tomaž Klemenčič (soimenjak sodnika v oddaji) in Jure Dolinar, poklicni gasilec in inštruktor.

V oddaji bo veliko pozornosti namenjene preventivnim ukrepom za varnost ljudi, projekt bo spremljala tudi dobrodelna nota, saj bodo s pomočjo gledalcev zbirali denar za Ustanovo za pomoč družinam ponesrečenih gasilcev Metoda Rotarja.


Najbolj brano