Dobili so nov asfalt, vozniki pa že dirkajo

V zaselku Kotišče v Bukovici se veselijo. Slovesno so odprli na novo asfaltirano cesto, ki je pred tem veljala za “najslabšo cesto v občini”.

Po prerezu slavnostnega traku so se udeleženci slovesnosti z 
veseljem sprehodili po obnovljeni cesti.    Foto: Alenka Ožbot
Po prerezu slavnostnega traku so se udeleženci slovesnosti z veseljem sprehodili po obnovljeni cesti.  Foto: Alenka Ožbot

KOTIŠČE > Dolgo je bila nekaj sto metrov dolga cesta, ki vodi v zaselek Kotišče s 15 do 20 hišami, v precej slabem stanju, asfalt iz 70. let prejšnjega stoletja je močno načel zob časa. Po mnenju predsednika sveta KS Bukovica-Volčja Draga Dušana Nemca je bila do nedavnega celo najslabša cesta v občini.

V zadnjih dveh tednih so utrdili bankine in jo na novo asfaltirali, s tem pa olajšali dostop do stanovanjskih hiš tamkajšnjega zaselka in izboljšali prometno varnost. Občina Renče-Vogrsko je za to namenila 30.000 evrov.

Ob dokončani naložbi so v zaselku pripravili krajšo slovesnost. Slavnostni trak so na novem cestišču prerezali župan Tarik Žigon, predsednik KS Dušan Nemec in najstarejši prebivalec zaselka Kotišče Cveto Pregelj. Domačini so se sprehodili po cesti in nato še nazdravili dolgo pričakovani pridobitvi. Nemec je zelo vesel, da je dotrajana cesta končno dobila nov asfalt. “Takoj ko so jo preplastili, pa so se že pojavili prehitri vozniki in tukaj dirkajo. Cesta ni namenjena le voznikom, ampak tudi otrokom, ki lahko rolkajo, in starejšim, ki se bodo tukaj sprehajali. Ne bi si želel, da bi se čez čas pojavile zahteve po ležečih policajih ...” je opozoril.

Župan pa je zadovoljen, da so v občini letos izpeljali več takih projektov, ki so “manjši po obsegu, a zelo pomembni za vasi.”


Najbolj brano