O neživljenjskih ukrepih in ministrstvu proti kulturi

Festival Jeff je na vrtu palače Gravisi v četrtek ponudil okroglo mizo, zgovorno naslovljeno 1,5 - organizacija dogodkov med epidemijo.

Direktor Kina Šiška Simon Kardum (levo), direktorica festivala 
Kino Otok - Isola Cinema Tanja Hladnik in Iztok Novak Easy, 
glasbenik,  vodja festivala Poletje z biseri in voditelj na  Radiu 
Koper, so v pogovoru z Borutom Jermanom razkrili    preživetvene 
ukrepe svojih kulturnih projektov. Foto: Maja Pertič Gombač
Direktor Kina Šiška Simon Kardum (levo), direktorica festivala Kino Otok - Isola Cinema Tanja Hladnik in Iztok Novak Easy, glasbenik, vodja festivala Poletje z biseri in voditelj na Radiu Koper, so v pogovoru z Borutom Jermanom razkrili preživetvene ukrepe svojih kulturnih projektov. Foto: Maja Pertič Gombač

KOPER > Direktor Kina Šiška Simon Kardum, direktorica festivala Kino Otok - Isola Cinema Tanja Hladnik in Iztok Novak Easy, glasbenik, vodja festivala Poletje z biseri in voditelj na Radiu Koper, so v pogovoru z Borutom Jermanom razkrili doslejšnje preživetvene ukrepe svojih kulturnih projektov.

Vsi so tako ali drugače prebrodili prvi val ukrepov ob novem koronavirusu, ki pa so se pri prirejanju kulturnih dogodkov izkazali za neživljenjske. “Če je glasbena industrija res del gospodarstva, naj bodo ukrepi izenačeni. Naj bo tudi med gostincem za šankom in stranko zapovedanih osem metrov razdalje, kakor zahtevajo med glasbeniki in občinstvom,” je dejal Novak. Kardum je poudaril, da je resorno ministrstvo postalo “ministrstvo proti kulturi in proti medijem”, ki načrtno deluje zoper svoje poslanstvo. A nujno je vztrajati, so soglašali s Hladnikovo, in kot eno od rešitev navedli še več povezovanja.


Najbolj brano