Soseda najpogosteje srečamo v Kranjski Gori

Finančna uprava je včeraj ponudnikom turističnih storitev v tretji tranši nakazala skupno 19,5 milijona evrov. Za toliko je bilo namreč unovčenih bonov od 16. do 31. julija. Največ doslej, za 6,2 milijona evrov, so jih doslej unovčili prebivalci ljubljanske mestne občine. Primorcem pa sta, po podatkih sodeč, zelo pri srcu Kranjska Gora in Bohinj.

Kranjska Gora je med Primorci po podatkih Fursa zelo priljubljena, 
saj je po izboru  na prvem mestu prebivalcev več kot tretjine 
primorskih občin. Foto: Antiša Korljan
Kranjska Gora je med Primorci po podatkih Fursa zelo priljubljena, saj je po izboru na prvem mestu prebivalcev več kot tretjine primorskih občin. Foto: Antiša Korljan

SLOVENIJA > Največji delež turističnih bonov so od začetka unovčevanja do 9. avgusta unovčili prebivalci večjih mestnih občin. Koprčani so tako unovčili za skoraj 1,3 milijona evrov turističnih bonov, največ v občinah Kranjska Gora, Brežice in Podčetrtek.

Z morja v hladnejše kraje, iz notranjosti na morje

Kranjska Gora je med Primorci po podatkih Fursa zelo priljubljena, saj je po izboru na prvem mestu prebivalcev več kot tretjine primorskih občin. Zelo pogosto se odločajo tudi za brežiško občino, v kateri domujejo Terme Čatež, Moravske Toplice, Bohinj, Podčetrtek ... Za prebivalce tistih primorskih občin, ki so nekoliko bolj oddaljene od morja, pa je prva izbira piranska občina. Tako kot je tudi sicer pa prvem mestu med prebivalci ostalih slovenskih krajev.

Kranjska Gora je med Primorci zelo priljubljena, saj je po izboru na prvem mestu prebivalcev več kot tretjine primorskih občin. Zelo pogosto se odločajo tudi za brežiško občino, v kateri domujejo Terme Čatež, Moravske Toplice, Bohinj, Podčetrtek ...

Kot smo poročali, je bilo največ bonov unovčenih v piranski občini, za skoraj deset milijonov evrov (od skupno nekaj manj kot 50). In kam so se s turističnimi boni najpogosteje odpravili piranski občani? V Kranjsko Goro, Bohinj in Bled.

Največ bonov so upravičenci doslej unovčili v hotelih (za skoraj 24 milijonov evrov), apartmajih (za skoraj 5,8 milijona evrov), apartmajskih naseljih (za skoraj 5,2 milijona evrov) in v kampih (nekaj več kot 3,3 milijona evrov).

Med prvimi desetimi štirje istrski hoteli in kamp

Po pogostosti unovčitve bonov (več kot 2000) pa je med prvimi desetimi slovenskimi namestitvenimi zmogljivostmi kar pet istrskih, od tega trije portoroški hoteli. Na prvem mestu ostaja hotel Histrion na Bernardinu, kjer je bilo unovčenih 4849 bonov v skupni vrednosti skoraj 805 tisočakov, na tretjem mestu izolski hotel Delfin s 3360 unovčenimi boni v vrednosti nekaj več kot 600.000 evrov, na četrtem mestu je Grand hotel Portorož s 3203 unovčenimi boni v vrednosti nekaj več kot 533 tisočakov, na sedmem mestu pa Grand hotel Bernardin s 3030 unovčenimi boni v vrednosti dobrih 505.000 evrov. Na petem mestu je sicer ankaranski kamp s 4194 unovčenimi boni v skupni vrednosti nekaj več kot 517.000 evrov.

Turistične zmogljivosti so v teh dneh, predvsem po zaslugi turističnih bonov, skoraj polno zasedene. Kot je znano, bo bone mogoče koristiti do konca leta, se pa že vrstijo pozivi, da bi njihovo veljavnost podaljšali.


Najbolj brano