“Problemi so in bojo!”

Zmelkoow akustične koncertne Spovednice zaradi virusnih razmer letos še niso mogli predstaviti v ljubljanskem SiTi Teatru, so pa zato z njo predsinočnjim pripotovali na Kapodistriasov trg v domačem Kopru.

  Foto: Andraž Gombač
Foto: Andraž Gombač

KOPER > Skrbno razmaknjene obiskovalce na trgu in poslušalce Radia Koper je sprva nagovoril vedno aktualen Klub ljudi z resnimi težavami s slovitim refrenom: “Problemi so, problemi bojo ...”

Kolektivnemu občutku, da se nam bo zdaj en dan strgal film, se je podala tudi Zdej en dan s prvenca Kdo se je zbral? (1994) v že znani baročni priredbi. Ob pevcu in kitaristu Gorazdu Sedmaku - Gogi so vlogo glavnega vokalista v dveh urah izkusili prav vsi v tovarišiji: basist Žare Pavletič je v srčne bolečine prepolni Lutam danima z dalmatinskim patosom nasmejal tako bend kakor občinstvo. Bobnar Aleš Koščak se je z globokim presleyjevskim vokalom veselil konca sveta, ki bo najpomembnejši dogodek v zgodovini človeštva - če ne bo odpadel zaradi dežja. Iztok Cergol, ki je igral violino, saksofon in mandolino, baskitaro in klaviature, je kot glavni vokalist skupaj z Gogo koprnel po rokerskem pogrebu ter družbi legend, ki v onostranstvu ostajajo večno mlade in slavne. Zatem je “maestro Zergoloff” postregel še z večjezično priredbo Severinine Djevojke sa sela, razpete med rodno Hrvaško, Italijo, Češko, Haiti, Tibet ...

Anuša Podgornik, vešča flavte, klaviatur in tolkal, je z blond lasuljo in sočutjem do plavolask zapela Blond Power, ki jo je Goga leta 2009 napisal za nastop Bjond na Emi.

Dokler nam čas kradejo supermarketi in je super celo bencin, ne gre pričakovati družbenega prevrata, sta sporočili Pussy revolucija in Kaj nam fali?. Zazvenele so Dandanes, Nekrosentiš (Lotosov cvet), Ko po in hit Bit, v venčku, posvečenem deprivilegiranim, pa so na svoj račun prišli Batman, slab voznik Sergio, prevarantski Franko Frkič in razvpiti poredni gosti. V dodatku se je oglasil letošnji živahen zafrkantski single Forenzik, ki je dobil tudi videospot z Markom Žerjalom v naslovni vlogi; youtuber je med koncertom muzikante vabil v zaodrje in jih po mikrofonu zasliševal v Spovednici - ki bi jo veljalo še dodelati in osmisliti.

Na koncu sta bend in občinstvo nazdravila z Gravitacijo (Več kot spijemo).


Najbolj brano