Na plaži rešili dve življenji

Medtem ko smo to poletje poročali že o številnih tragičnih utopitvah v morju, pa so na plaži v Žusterni v zadnjih tednih uspeli rešiti dve življenji.

Z leve: Marko Bandel in David Franca
Z leve: Marko Bandel in David Franca  

KOPER > Duško Madžarović, direktor Zavoda za šport Koper, ki upravlja to kopališče, je zelo ponosen na ekipo zaposlenih. “Varnost obiskovalcev je največja prioriteta. Dva reševalca sta na bazenu, dva pa opazujeta dogajanje na morju,” pravi. V sredo so uspeli rešiti gospo, ki je omedlela in je s skal omahnila v morje. Eden od kopalcev ji je takoj priskočil na pomoč in poklical reševalce iz vode. Prvi je pritekel David Franca, nato še Marko Bandel in skupaj so jo potegnili na kopno.

Polegli so jo v položaj nezavestnega, kmalu zatem pa je prispel še reševalec na motorju. Po pregledu ji ni bilo treba v bolnišnico. Oba reševalca pravita, da sta le opravljala svoje delo in se zahvaljujeta kopalcem, ki so jih o nevarnosti obvestili in pomagali pri nudenju prve pomoči. Pred nekaj tedni pa so rešili 94-letnega kopalca, ki mu je med plavanjem zmanjkalo moči. “Le hitro in strokovno ukrepanje reševalcev iz vode, Milana Jačimovića in Tea Galiča, je preprečilo najhujše,” pravi Madžarović.


Najbolj brano