Dvakrat zapored so jim vlomili

Podobno kot v lanskem poletju so tudi letos skejt park Bali na Markovcu obiskali nepridipravi. Kar dve noči zapored v prejšnjem tednu so vdrli v njihove prostore, ki jih imajo na nekdanjem balinišču. Slednjega so olepšali tudi tako, da so podporni zid poslikali z grafiti.

Jaka Miklavčič, tajnik športnega društva Obala riders Foto: Gregor Mezgec
Jaka Miklavčič, tajnik športnega društva Obala riders Foto: Gregor Mezgec

KOPER > “Vlomilci so prišli pripravljeni, saj so bile rešetke na oknih odvite. Prav pred dnevi smo si naredili zalogo pijače in jedače v hladilniku, ki so jo pokradli, poleg tega pa so v drugem prostoru odprli ventil za vodo, tako da je tekla vso noč,” je povedal Jaka Miklavčič, tajnik športnega društva Obala riders.

Nepridipravi so zažgali zabojnik za smeti in povzročili pravcati požar. (Foto: Aljaž Jerman)

Jaka Miklavčič

tajnik športnega društva Obala riders

“Projekt poslikav smo zaradi epidemije premestili v poletje. Z opravljenim pa smo več kot zadovoljni.”

Škodo ocenjujejo na približno 500 evrov, na prizorišče so prišli tudi policisti. “Policisti zadevo še preiskujejo,” so nam včeraj odgovorili iz policije. A še vedno ni bilo miru, saj so nepridipravi spet prišli naslednjo noč. Tokrat jim skozi vrata in rešetke ni uspelo priti, so pa nato zažgali zabojnik za smeti, namenjen mešanim odpadkom.

Vlomilci so izpraznili hladilnik in povzročili še dodatno škodo. (Foto: Aljaž Jerman)

Uporabnikom skejt parka je neprijetno predvsem zato, ker so podoben napad doživeli že lani takoj po odprtju. Tedaj so neznanci na poligon odvrgli palete, jih polili z bencinom in vse skupaj zažgali. Skejt park so sicer izdelali sami s pomočjo denarja, ki so ga dobili iz razpisa za mlade Centra mladih Koper (CMK). Svoj prostor so namreč našli na nekdanjem balinišču v Ulici Vena Pilona na Markovcu, ki so ga preuredili s svojimi rokami, klubske prostore pa si v zglednem medgeneracijskem sožitju delijo s starejšimi balinarji, ki so sicer dobili nove igralne površine v Beblerjevi ulici.

Razni grafitarski motivi krasijo zid ob skejt parku Bali. Foto: Gregor Mezgec

Med obema “huliganskima izpadoma” pa so člani Obala riders pridno delali in v skejt park dodajali nove objekte. “Že spomladi smo želeli s poslikavami polepšati estetski videz parka, ampak smo projekt zaradi epidemije premestili v poletje. Poklicali smo znance, mlade in objavili javni poziv, z opravljenim pa smo več kot zadovoljni,” še pove Miklavčič.

Foto: Gregor Mezgec

V treh koncih tedna so nastali umetniški grafiti na podpornem zidu ploščadi, na kateri stoji skejt park. Poslikave so skejt parku Bali dodale nov pridih, skejterjem pa večjo mero samozavesti za nadaljnje delo. Kmalu se bo namreč začela gradnja novega javnega skejt parka na Bonifiki, s katerim bodo dobili še dodaten zagon.

Foto: Gregor Mezgec

Kljub težavam, s katerimi se soočajo, si istrski skejterji vseeno želijo, da bi še vedno zadržali tamkajšnji poligon, ki bi mu lahko dodali še nadstrešek, tako da bi tudi v primeru slabega vremena imeli ustrezen prostor za skejtanje.


Najbolj brano