Slovenska modna znamka Mila.Vert se predstavlja na Danskem

Društvo za oblikovanje Soto, ki sodeluje s Centrom za kreativnost pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, bo v okviru projekta Made in Slovenija na tednu mode v Koebenhavnu predstavilo slovensko modno znamko Mila.Vert. Trajnostno, ekološko in etično modno znamko odlikuje brezčasen, minimalističen in eleganten dizajn, so zapisali v društvu Soto.

 Foto: Facebook/Mila.Vert
Foto: Facebook/Mila.Vert

KOEBENHAVN > Posebno pozornost znamka Mila.Vert posveča premišljenim detajlom, zaradi katerih so oblačila v koraku s časom. Kolekcijo, ki jo bo Mila.Vert predstavila na sejmu trajnostnih in ekoloških modnih znamk Revolver, ki poteka na tednu mode v Koebenhavnu in ki se začenja danes, sestavljajo poletne pletenine iz ekološkega bombaža najvišje kakovosti, lahkotne obleke iz tencela, mehki in udobni kosi za prosti čas in brezčasni, a še vedno elegantni kosi iz ekološkega bombaža.

Cvetlični vzorec, ki se pojavlja na več kosih oblačil, je posebej za to znamko z odtiskovanjem pravih cvetlic, ki rastejo v njenem lokalnem okolju, ustvarila slovenska oblikovalka Vita Ivičič, so zapisali v Sotu.

Znamko Mila.Vert je ustanovila Tina Logar Bauchmüller, ki je še posebej naklonjena preprostim, klasičnim dizajnom, ki gredo redko iz mode, veliko truda pa posveča podrobnostim, kot so prefinjen vratni izrez ali poseben odtenek blaga. Rada sodeluje z izkušenimi šiviljami in krojačicami, dodatni vir navdiha pa ji predstavljajo tudi fotografi in drugi modni navdušenci.

Oblačila, narejena v Sloveniji

Oblačila slovenske modne znamke Mila.Vert proizvajajo v Sloveniji. Pri tem sodelujejo z dvema šiviljskima podjetjema, pletilnim studiem ter izdelovalko modnih dodatkov. Vsi izdelki so izdelani izključno po naročilu. Mila.Vert uporablja izključno materiale, ki so okolju prijazni - ekološki bombaž, tencel, pa tudi tkanine iz bambusa in konoplje. Njihova kolekcija dodatkov, torbic in pasov v imitaciji semiša je izdelana iz recikliranega odpadnega poliestra.

Osnovna zamisel projekta Made in Slovenija, v okviru katerega se znamka Mila.Vert predstavlja na Danskem, je bila povezati najbolj prepoznavne slovenske modne oblikovalce in blagovne znamke s proizvajalci, rokodelci in umetniki z različnih področij kreativnih industrij in predstaviti različne oblikovalske pristope in estetike skozi potujoče prodajne razstave, sejemske predstavitve, PopUp trgovine, kot tudi z začasno blagovno znamko Made in Slovenija, so še zapisali v društvu za sodobno slovensko oblikovanje tekstilij in oblačil (Soto).


Najbolj brano