Papež Benedikt je zelo krhkega zdravja

Zaslužni papež Benedikt XVI. je hudo zbolel in je "zelo šibkega zdravja", poroča nemški časnik Passauer Neue Presse. Po navedbah njegovega nekdanjega biografa Petra Seewalda je zbolel za rdečico obraza, potem ko je v Nemčiji junija obiskal brata Georga.

BERLIN > "Po Seewaldovih besedah je zaslužni papež zelo šibkega zdravja," poroča nemški časnik. "Njegovo razmišljanje in spomin sta hitra, njegov glas pa je komaj mogoče slišati," še navaja. Seewald naj bi Benedikta obiskal v soboto v Rimu, kjer naj bi mu predstavil njegovo novo biografijo.

"Na srečanju je bil zaslužni papež kljub njegovi bolezni optimističen. Dejal je, da bo morda znova poprijel za nalivno pero, če se bo znova okrepil," piše Passauer Neue Presse.

Benedikt XVI. je zbolel za rdečico obraza. Gre za virus, ki povzroča izpuščaje na obrazu in hude bolečine.

Zbolel je, potem ko je junija v Nemčiji obiskal bolnega brata Georga. To je bilo njegovo prvo potovanje izven Italije po odstopu leta 2013. 96-letni Georg je umrl dva tedna po bratovem obisku.

Joseph Ratzinger je bil prvi papež v skoraj 600 letih, ki je odstopil. Nasledil ga je papež Frančišek. V začetku maja je izšla Benediktova biografija, v kateri govori, da je sodobna družba v procesu "oblikovanja antikrščanske veroizpovedi". V knjigi na več kot 1000 straneh izraža tudi svoje ostro nasprotovanje istospolni usmerjenosti in splavu.


Najbolj brano