Ribari praznujejo prvih 30 let

Ne pretiravamo dosti, če rečemo, da Izolani ne potrebujejo ognjemetov, dokler imajo Ribare in ti praznujejo pomembne obletnice. 18. avgusta bodo obeležili 30 let delovanja, dogodek pa so že napovedali s petkovim prižigom več kot 300 bakel in petard stroboskopov tik pred 21. uro.

V petek je s pomočjo drona nastala fotografija za  v anale.  Po 
podatkih Ribarov  je imela več kot  166.000 ogledov.    Foto: Vir: FB Ribari
V petek je s pomočjo drona nastala fotografija za v anale. Po podatkih Ribarov je imela več kot 166.000 ogledov.  Foto: Vir: FB Ribari

IZOLA > Minuli petek je obmorski pas med San Simonom in ladjedelnico s pomoli in valobrani vred najprej za minuto zažarel v oranžno-rdečem soju, nadaljnih 30 sekund pa pobliskaval z močno belo svetlobo stroboskopov.

Uporabili tudi Argov dimnik

Bakle je držalo v rokah 15 skupin s po 21 člani navijaškega društva, kar pomeni, da so imeli najmanj 315 bakel, poznavajoč Ribare pa lahko domnevamo, da so s sabo prinesli še kakšno več.

Marko Treskavica, član Ribarov

“Na Ultras World, FB profilu za navijače, smo dobili 4000 do 5000 všečkov. Poljska navijaška revija omenja med slovenskimi navijaškimi skupinami Green Dragonse, Viole in nas.”

“Za vsak primer jih je res bilo približno 350,” priznava vidni član Marko Treskavica, tudi občinski svetnik z liste Izola prihodnosti. Ob jubileju so sicer oblikovali slogan “Za 30 let delovanja 300 bakel/ Ker samo ti - v mojem srcu si!”. Podobno so za 25. obletnico prižgali 250 bakel, za petkovo priložnost pa so še modro osvetlili Argov dimnik in nanj projicirali bel napis “Ribari 30”, pri čemer jim je pomagal Loris Vižintin.

Modra in bela sta njihovi simbolni barvi, tudi njihova himna zadnjih deset let je skladba Srce belo plavo Rudija Bučarja, Treskavica zagotavlja, da so bili v petek zelo pazljivi, tako da niso nikogar in ničesar poškodovali, ter da so upoštevali preventivne korona ukrepe. “Nad baklami so bili vsi navdušeni, Izolani in obiskovalci. Fotografija Izole v rdečem soju je presegla 166.000 ogledov, na Ultras World, FB profilu za navijače z več kot milijon sledilci, je dobila 4000 do 5000 všečkov. Na naš dogodek so se odzvali tudi v drugih delih Evrope, Maroku, Alžiriji Argentini... Poljska navijaška revija omenja med slovenskimi navijaškimi skupinami Green Dragonse, Viole in nas. Izolo smo postavili na svetovni zemljevid navijaških skupin,” ne skriva zadovoljstva Treskavica.

Lani so začeli z grafitiranjem trafo postaj, tudi te v Ulici Mihaele Škapin v Livadah, in pečat pustili še na devetih drugih, dodali naj bi jim še tri. (foto: Mirjana Cerin)

Dokumentarec bodo ponovili

Čeprav jim je občina za obeležitev jubileja namenila 10.000 evrov in s pomočjo tega zneska pripravljajo tudi dokumentarec, Ribari z Borisom Vasičem Stepančičem na čelu poudarjajo, da je za izjemne stvari potrebnega predvsem veliko navdušenja in poguma.

Oboje je premogla že petdeseterica, ki se je zbrala na nogometni tekmi na izolskem stadionu 18. avgusta 1990 in ustanovila društvo. Zato bodo 18. avgusta v letnem kinu Arrigoni prikazali dokumentarec o Ribarih, ki sta ga posnela Marko Cvetkovič - Ceka in Robert Vozila, 23. avgusta ga bodo ponovili. Ob nedavnem občinskem prazniku so Ribarom dali priznanje v obliki plakete s srebrnim grbom, saj že dolgo podpirajo izolski šport, ne samo nogometa, in se v zadnjem času dokazujejo tudi z dobrodelnimi akcijami, skupaj z Rdečim križem ali sami.


Najbolj brano