Pijani Velenjčan ležal na cesti, vpil na delavca in žalil še policiste

V soboto okoli 7. ure je na cesti pred lokalom v Portorožu oviral promet pijan moški, poleg tega je na plaži kričal na delavca javnega podjetja in ga žalil, pri tem je tudi stresal smeti iz smetnjaka, zatem pa se je še ulegel na vozišče. Hotel je tudi skočiti v vodo, vendar so mu zaradi pijanosti to preprečili tam zaposleni. Ob prihodu policistov na kraj je žalil tudi njih, zato so ga pridržali. 46-letniku iz Velenja so izdali več plačilnih nalogov zaradi različnih kršitev.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > V petek okoli 22.30 so policisti prejeli obvestilo, da je na cesti Komen-Gorjansko voznik osebnega avtomobila zapeljal s ceste. Policisti so na kraju ugotovili, da je voznik zelo pijan in upiral se je izvedbi postopka. 50-letnemu državljanu Italije, ki si je poškodoval glavo in komolec, je preizkus alkoholiziranosti pokazal 1,14 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Reševalci so ga odpeljali na pregled v zdravstveni dom. Sledi mu obdolžilni predlog. Ker je z roko močno udarjal po službenem vozilu in ga poškodoval, mu sledi še kazenska ovadba za kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari.

Portorožan napihal 2,5 promila

Malce kasneje pa so policisti prejeli še eno obvestilo o zelo pijanem vozniku na cesti, in sicer v Piranu. 50-letni voznik iz okolice Portoroža je napihal 1,23 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in ga pridržali, sledi pa mu obdolžilni predlog.

Izolan razbijal v lokalu

V soboto ob 1. uri je v izolskem lokalu domačin metal steklenice in pozival k pretepu. Policisti so 35-letnika pridržali in mu napisali plačilni nalog.

Z motorjem v jablano

V soboto okoli 18. ure je na začetku vasi Orehek 53-letni voznik motornega kolesa, domačin, v ovinku zapeljal z vozišča in se zaletel v jablano. Alkotest je pokazal 0,65 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, reševalci so ga odpeljali v ljubljanski klinični center.


Najbolj brano