Olimpijo zapušča kar osem nogometašev

Slovenski nogometni prvoligaš Olimpija je danes na klubski spletni strani zapisal, da se od zeleno-bele majice poslavlja kar osem igralcev, ki jim je potekla pogodba, med njimi je tudi kapetan Tomislav Tomić. Vodstvo kluba se ni odločilo za podaljšanje sodelovanja.

 Foto: STA
Foto: STA

LJUBLJANA > Zmaje tako zapuščajo Luka Menalo, Stefan Savić, Tomislav Tomić, Mario Jurčević, Marko Putinčanin, Matija Orbanić, Matija Burin in Matic Črnic.

Menalo je v letošnji sezoni 10-krat zatresel mrežo nasprotnika in poskrbel za osem podaj. Za Olimpijo je v Prvi ligi Telekom Slovenije zbral 33 nastopov. Po eni sezoni med zmaji se poslavlja in se s posoje vrača v Dinamo Zagreb.

Savić je v sezoni 2019/20 nosil dres Olimpije na 35 tekmah državnega prvenstva. Pri tem je 6-krat zatresel mrežo nasprotnika in prispeval 7 podaj. Med zmaji je preživel tri sezone in osvojil tri lovorike.

Tomić se po treh sezonah od Olimpije poslavlja kot kapetan. V tej sezoni je odigral 34 ligaških tekem, poskrbel za tri asistence ter en zadetek. Z Olimpijo je osvojil dvojno krono leta 2018 ter naslov pokalnih prvakov leta 2019.

Jurčević je v letošnji sezoni na 30 tekmah 1-krat zatresel mrežo in prispeval štiri podaje. V lanski sezoni je z zmaji osvojil naslov pokalnih prvakov, po dveh zaporednih sezonah pri Olimpiji pa se zdaj znova poslavlja, so zapisali pri Olimpiji.


Najbolj brano