V novi številki Primorskih novic preberite

Brkince po okužbah v eni od vasi in druženjem ljudi na širšem območju skrbi, da se bo tam razraslo novo žarišče. Na NIJZ ob tem opozarjajo: če oboleli za covid-19 ob potrjenem pozitivnem testu epidemiologu ne navede vseh kontaktov, obveščanje in karantena ne doletita takih, ki bi jih morda moralo.

Prebivalci  Brkinov niso zaskrbljeni le zaradi okužbe med zaposlenimi v tovarni Izoterm Plama, ampak tudi zaradi okužb v 
dveh brkinskih  vaseh. Foto: Danijel Cek
Prebivalci Brkinov niso zaskrbljeni le zaradi okužbe med zaposlenimi v tovarni Izoterm Plama, ampak tudi zaradi okužb v dveh brkinskih vaseh. Foto: Danijel Cek

Anhovo: oporečna tudi voda iz gasilske cisterne

Najprej je iz pip v Anhovem pritekla peneča se in zaudarjajoča voda. Pomešana je bila z odpadnim vodami tovarne Eternit. Zdaj, ko krajani vode iz pip ne smejo piti, pa so jim gasilci pripeljali motno vodo z usedlinami iz Deskel. Nič izrazitega naj ne bi bilo, toda nekaj krajanom je postalo slabo.

Akterji afere Pivec-Izola na dopustu

Po četrtkovi objavi TV Koper o morebitnih nečednih poslih med izolsko občino in ministrico za kmetijstvo Aleksandro Pivec so akterji postali neodzivni. Nova afera je še dodatno omajala ugled predsednice Desusa, odgovore o porabi denarja davkoplačevalcev pa bo morala dati tudi izolska občina.

V strugi Soče bodo barvni količki

Še letos bodo v strugo Soče pri starem jezu v Solkanu postavili količke, ki bodo nakazovali nivo gladine. Tako so se dogovorili predstavniki novogoriške občine, Soških elektrarn, civilne zaščite, ministrstva za okolje in prostor, Kajak centra Solkan, direkcije za vode ter uprave za zaščito in reševanje, ki so iskali rešitve za bolj varno kopanje.

Incident v Mihelah: kaznivega dejanja ni bilo

Incidenta pri Mihelah, v katerega sta bila vpletena slovenska vojaka, ne bo preiskovalo tudi sodišče. Zadeva je za koprsko državno tožilstvo končana.

V zadnjih tednih prijeli več tihotapcev ljudi

Čeprav je sredi julija začela veljati sprememba kazenskega zakonika, s katero so se kazni za organizatorje ilegalnih prehodov meje, vodiče in prevoznike močno zaostrile, to od donosnega posla ni odvrnilo ne tujcev ne slovenskih državljanov.

Zaradi virusa manj služb, več stisk

Epidemija novega koronavirusa je tudi na Bistriškem močno vplivala na ekonomski in socialni položaj prebivalcev. Na Centru za socialno delo opažajo porast duševnih bolezni, pa tudi potreb po denarni socialni pomoči.

Z ognjem v srcih so bili kot ena humana misel

Gorski reševalci in dobri ljudje izpolnili željo Albinu Piberniku in ga na nosilih odnesli v bolnico Franja

Sladka osvežitev potuje po Krasu

Jan Birsa iz Ponikev in njegova sestra Nina s trikolesnikom po Krasu ponujata sladoled

Koprčanka številnih talentov

Koprčanko Polono Krevatin prijatelji in znanci že od malih nog povezujejo z ustvarjanjem. Zaradi ljubezni do fotografije je uspela priti do točke, ko v svojem življenju počne natanko to, kar želi.

Ognjeno dober blues

Festival Jeff je v leto, zaradi vsem znanega virusa tako zelo nenaklonjeno kulturnim prireditvam, vstopil pokončno in razveseljujoče glasno.

Duh časa na orjaškem kavču

Pot v obdobje po korona krizi si je Slovensko stalno gledališče utrlo s predstavo K(o)ronske zdrahe, ki jo v celoti podpisuje Igor Pison in je doživela premierno uprizoritev v četrtek na dvorišču Slovenskega kulturnega društva Barkovlje. Po premieri so podelili tudi tantadruje.

Dobrodošel kisik v vročih poletnih dneh

Včeraj je bil čas za proslavljanje, danes je napočil nov dan. Tako bi lahko povzeli vrnitev nogometašev Gorice v prvo ligo, ki se bo nadaljevala že 12. avgusta.


Najbolj brano