V ospredju je že kadrovanje

Nogometaši Tabora se bodo danes poslovili od najzvestejših navijačev, a bodo dejansko brez počitka kmalu znova na zelenicah. Začetek nove sezone je predviden že 12. avgusta. Bolj kot tekma z Muro je v klubu v ospredju kadrovanje za novo sezono.

Stefan Stevanović (št. 90) bo v prihodnji sezoni igral za kanarčke. Foto: Profimedia
Stefan Stevanović (št. 90) bo v prihodnji sezoni igral za kanarčke. Foto: Profimedia

SEŽANA > V Taboru se sočasno z doseženim ciljem nadaljujejo kadrovske spremembe. Za zdaj bolj v rubriki odhodi kot prihodi. Ena največjih poživitev slovenskega prvenstva Rodrigue Bongongui še pohajkuje po Sežani, saj čaka na nov potni list za odhod v Izrael. Že pred dnevi se je v Koper vrnil vratar David Adam, od soigralcev se je včeraj že poslovil 29-letni bočni branilec Ivor Horvat, ki v covid obdobju ni bil v ospredju trenerjevega izbora. V igro je vstopal s klopi, svojo zadnjo tekmo za češnjice pa je odigral v Kranju. Tabor zapušča tudi ofenzivni vezist Stefan Stevanović, ki je bil v času trenerja Andreja Razdrha, še posebej v zadnji drugoligaški sezoni, nosilec igre. Jeseni ni bil v ospredju in je že bil na izhodnih vratih, spomladi pa je postal pomemben člen ekipe. V zadnjem času je po potrebi igral tudi v napadu. 30-letni srbski nogometaš s hrvaškim potnim listom pa se ne seli daleč, saj je včeraj podpisal pogodbo z novim prvoligašem, Koprom. V tej sezoni je zabil štiri zadetke, od tega dva Olimpiji, po enega pa Mariboru in Domžalam.

Zagotovo bo odhodov še več. V izložbenem oknu so predvsem štirje igralci: v prvi vrsti Guy Serge Yameogo, za katerega je največ zanimanja, potem pa še Denis Kouao, Dominik Mihaljević in Klemen Nemanič. Četverico vneto opazujejo menedžerji, ki jih tudi na današnji tekmi ne bo manjkalo.

V izložbenem oknu Tabora so predvsem štirje igralci, Stefan Stevanović pa je že okrepil Koper.

Na seznamu prihodov je trenutno mladi španski zvezni igralec Gaston Alonso. 19-letnik je s Taborom sklenil dveletni dogovor, v Sežano pa se je prejšnji konec tedna preselil iz mladinskega pogona Valencie. O njem je sicer malo podatkov. V Valencio je prestopil pred tremi leti, potem ko je bil predhodno član mestnega tekmeca Levanteja. Z Valencio je lani igral tudi v Uefini mladinski ligi prvakov, v kateri je zbral tri nastope.

Tabor bo prvenstvo ne glede na razplet današnjega dvoboja z Muro končal na sedmem mestu, v primeru zmage in sočasnega poraza Brava pa na šestem mestu. Potem, ko so Kraševci z zmago proti Olimpiji naredili zadnji krog prvenstva še bolj napet, so na nogometni zvezi za trenerja 35. kroga PLTS izbrali Maura Camoranesija, v postavi kroga pa je še vratar Arian Rener. Sobočani prihajajo brez prvega napadalca Luke Bobičanca in letošnjega odkritja Kaia Cipota. Najbrž bo počival še kdo od nosilcev igre, saj zaradi nastopa v predkrogu evropskega pokala dejansko ne bodo imeli počitka. Pri Taboru bo zaradi kartonov počival Mario Zebić.


Najbolj brano