Prednost avtocesti in aktivaciji vojske na meji

Ilirskobistriški poslanec Andrej Černigoj je v ponedeljek v prostorih občine Ilirska Bistrica odprl svojo poslansko pisarno, v kateri bo občanom na voljo vsak drugi in četrti ponedeljek v mesecu. Sicer pa pravi, da bo več časa kot v pisarni preživel na terenu med občani, katerim se želi približati tudi na takšen način.

Poslancu Andreju Černigoju (desno) je pri nameščanju table o  
poslanski pisarni v prostorih občine pomagal župan Emil Rojc.   Foto: Katja Kirn Vodopivec
Poslancu Andreju Černigoju (desno) je pri nameščanju table o poslanski pisarni v prostorih občine pomagal župan Emil Rojc.  Foto: Katja Kirn Vodopivec

ILIRSKA BISTRICA > “Projekt, ki sem ga začel še pred volitvami, bi zdaj rad nadaljeval in tudi nadgradil. Obiskati in spoznati želim prav vsako vas v občini in tudi samo mesto s posameznimi ulicami. Želim biti poslanec ljudi,” je svoje načrte razkril Andrej Černigoj (NSi), ki se je v vas Smrje, kjer zadnjih devet let živi z družino, priženil iz Vipavskega Križa. Kot pravi, bo v domači poslanski pisarni dosegljiv po predhodnem dogovoru, sicer pa bo na terenu obiskoval domače podjetnike, zavode in druge predstavnike občine.

Peti poslanec iz bistriške občine

S Černigojevo izvolitvijo v državni zbor, kjer je marca letos po imenovanju nove vlade nadomestil ministra za infrastrukturo iz vrst NSi Jerneja Vrtovca, je Ilirska Bistrica po šestih letih dobila svojega petega poslanca. “Vse pozitivne projekte za občino je treba podpreti, ne glede na to, kdo je zaslužen zanje. Na koncu bodo ostali Bistričanom. Zato moramo biti vsi na istem bregu in imeti enak cilj,” je poudaril Černigoj.

Andrej Černigoj

poslanec

“Vse pozitivne projekte za občino je treba podpreti, ne glede na to, kdo je zaslužen zanje. Na koncu bodo ostali Bistričanom.”

Čim prej do avtoceste do Jelšan

Dodal je, da si bo še naprej prizadeval za čimprejšnjo gradnjo avtoceste med Postojno in Jelšanami: “Zelo me veseli, da smo to avtocesto ponovno obudili in jo spravili nazaj v vladne dokumente. Ta ostaja poleg ostalih projektov ena mojih prednostnih nalog tudi za naprej.”

Na državni ravni ga bodo kot člana delovnih teles državnega zbora zaposlovale še obrambne, evropske in gospodarske teme. “Kot podpredsednik odbora za obrambo si bom prizadeval za večjo prisotnost vojske na meji, na področju gospodarstva pa bomo velik poudarek namenili nadgradnji vseh štirih korona paketov z dodatnimi ukrepi, ki bodo omogočili preživetje podjetij in ohranitev delovnih mest,” je še povedal.

Odprtje pisarne je pozdravil tudi župan Emil Rojc, ki je pohvalil Černigojev trud, da bi pri posameznih ministrstvih pospešil izvedbo nekaterih za Bistričane strateških projektov.


Najbolj brano