Nove vsebine stare šole

V prostore nekdanje šole v Budanjah bodo kmalu prišli delavci. V okviru Moje pobude bodo urejali prostore za muzejsko zbirko - nameščali bodo vitrine, izdelali opisne table, panoje s primerno osvetlitvijo in ustreznimi napisi.

BUDANJE > Kot so poudarili pobudniki, bodo z zbirko dosegli, da se predmeti ne bodo več izgubljali po kleteh in podstrešjih, temveč bodo povezani v zbirko na enem mestu.

Sočasno bodo v stari šoli uredili mladinski klub. Obnovili bodo tlak v kleti, namestili klimatski napravi, zamenjali vrata, pobelili prostore in uredili električno napeljavo, pred vhod pa postavili nadstrešek. Mladi si poleg ureditve prostorov obetajo tudi kvalitetno ozvočenje, ki jim bo omogočilo izpeljavo dogodkov in zabav.

V Budanjah bodo zagotovili tudi bolj prijazen dostop do zaselka Krašnovska. Da bi razširila cestišče, bo občina zrušila del stavbe v delu, kjer je cestišče najožje. Trenutno še izbira izvajalca, omenjeni del objekta pa bodo začeli rušiti predvidoma v avgustu, ko bodo za to izpolnjeni vsi pogoji, napovedujejo v upravi občine.


Najbolj brano