Tabor si je zagotovil obstanek med elito

V nedeljskem dvoboju 33. kroga Prve lige Telekom Slovenije je sežanski CherryBox24 Tabor v Kranju slavil z 1:2 (0:1) in si tri kroge pred koncem zagotovil obstanek med elito.

Spretni in hitri Rodrigue Bongongui  (z žogo) je tudi v Kranju 
večkrat ustvaril višek v napadalnih poskusih Sežancev.  Foto: Ĺ˝iga Ĺ˝ivuloviÄŤ jr.
Spretni in hitri Rodrigue Bongongui (z žogo) je tudi v Kranju večkrat ustvaril višek v napadalnih poskusih Sežancev.  Foto: Ĺ˝iga Ĺ˝ivuloviÄŤ jr.

KRANJ > Že pred razpletom nedeljskega obračuna je bilo jasno, da bo Tabor naslednji krog pričakal na sedmem mestu, saj so Domžale v soboto zvečer v sodnikovem podaljšku zapravile zmago proti Bravu (1:1). Na kranjski stadion, ki je zaradi posodobitve atletske steze trenutno bolj podoben gradbišču, je gostujoči strateg Mauro Camoranesi pripotoval brez svežega mladoporočenca Antonio Azinovića ter energetsko izpraznjenih Marka Krivičića in Denisa Kouaoa, mladi biser Leon Sever je bil zaradi lažje poškodbe vpisan na seznam rezervistov, v udarni enajsterici pa so se ponovno znašli spočiti Guy Serge, Mario Zebić in Mario Babić.

Mario Babić je z zadetkom v prvem polčasu nakazal, da si bo Tabor prvoligaški obstanek dokončno zagotovil že tri kroge pred koncem prvenstva. (foto: Matej Glavina)

Ob pričakovani začetni terenski pobudi gostiteljev, ki so nujno potrebovali tri točke, so žoge letele visoko preko vrat Adriana Renerja, medtem ko je bilo ob značilnih hitrih prehodih Sežancev v napad precej bolj vroče v domačem kazenskem prostoru. V 15. minuti je Stefan Stevanović ob poskusu podaje celo zatresel vratnico, devet minut kasneje je Rodrigue Bongongui sprožil za las previsoko, v 32. minuti pa je približno 50 gostujočih pristašev končno zavriskalo od navdušenja. Mario Babić je povedel hiter protinapad in po dvojni podaji z Bongijem z natančnim strelom iz 14 metrov ugnal Jalna Arka. Do konca prvega polčasa so se gostje pomaknili v obrambo, a kljub temu večjih nevarnosti za Renerja ni bilo.

Triglav Kranj : CherryBox24 Tabor 1:2 (0:1)
Stadion Stanka Mlakarja, gledalcev 400 sodnik: Vinčić (Maribor) 6. Strelci: 0:1 Babić (32), 1:1 Milanović (52), 1:2 Laukžemis (95)
Triglav Kranj: Arko 6, Bojić 7 (od 86. R. Wilmots), Janković 6 (od 94. Šalja -), Gajić 5,5, Beciri 5,5 (od 72. Petric), Gliha 6.5, Udovič 6, Mlakar 6 (od 72. Arh Česen 6), Milanović 7, Mertelj 6, Majcen 6,5. Pomočnik trenerja: Boštjan Miklič.
CherryBox24 Tabor: Rener 7,5, Ristić 6, Serge 6,5, Nemanič 7, Salkić 6,5, Mihaljević 6 (od 65. Horvat 6,5), Grobry 6,5, Zebić 6 (od 50. Pittinari 6), Bongongui 7 (od 86. Laukžemis 7), Babić 7,5, Stevanović 6,5. Trener: Mauro Camoranesi.
Rumeni kartoni: Gliha, Gajić, Majcen; Zebić, Pittinari, Ristić, Grobry, Stevanović. Rdeči karton: Gajić.

Nadaljevanje je ponudilo drugačno sliko in bistveno več dogajanja na obeh straneh igrišča. Sežanski vratar se je moral prvič pošteno potruditi že v 48. minuti, ko je strel Momirja Bojića z glavo uspel preusmeriti v kot, štiri minute kasneje pa je bil ob visokem skoku Milana Milanovića po podaji Erika Glihe iz kota nemočen. Postavni branilec Triglava je bil ponovno na pravem mestu v 56. minuti, vendar je bil v nedovoljenem položaju. Že v naslednji akciji pa je Rener ponovno zablestel ob poskusu Bojića, kar je bil zadnji alarm za Sežance, ki so “prespali” uvodnih 20 minut drugega polčasa. Popolno letargijo sta prekinila kapetan Erik Salkić, ki je kot desni bočni branilec pravočasno stekel v prostor in kot na pladnju serviral žogo Stevanoviću, a je gostujoči napadalec iz treh metrov zgrešil nemogoče.

Vroči zaključek dvoboja je postregel s premalo natančnim poskusom rezervista Ivorja Horvata, panterskim skokom Renerja ob strelu Luke Majcna ter drugim rumenim kartonom za Marka Gajića, kar je Camoranesijevi četi v zadnjih minutah olajšalo delo. Čeprav bi se Sežanci iz Kranja zadovoljni vrnili že s točko, so vendarle zbrali moči za zadnji napad, ki ga je globoko v sodnikovem podaljšku iz praktično mrtvega kota v zmagoviti zadetek pretvoril Karolis Laukžemis. Slavje ob matematični zagotovitvi obstanka med prvoligaši se je lahko začelo ...


Najbolj brano