V dobrodelni akciji so obnovili parket v dveh vrtcih

Dvanajst parketarjev je v petek in soboto v vrtcih v Kostanjevici na Krasu in v Vrtojbi brusilo parket v sedmih igralnicah. Dela so že končali, akcija pa sodi v okvir dobrodelnega projekta Mavrica nasmehov, ki ga izvaja podjetje HGtrade v sodelovanju s skupino Helios.

    Vrtec v Kostanjevici je sicer nov, a parket je bil že potreben 
obnove.  Foto: Alenka Ožbot
Vrtec v Kostanjevici je sicer nov, a parket je bil že potreben obnove.  Foto: Alenka Ožbot

KOSTANJEVICA NA KRASU, VRTOJBA > Dobrodelno akcijo, v kateri parketarji, člani sekcije polagalcev talnih oblog pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, obnovijo parketne površine v enem od vrtcev v državi, podjetje HGtrade v sodelovanju s skupino Helios organizira že dvanajsto leto zapored. Letos je prvič prišla na Goriško, na pobudo parketarja Vasje Marege iz Renč. “Res se mu zahvaljujemo in seveda smo odprtih rok sprejeli ponudbo,” je zadovoljna Nikolaja Munih, ravnateljica zavoda OŠ Miren, v okviru katerega v občini Miren-Kostanjevica delujejo štirje vrtci.

Kot dobri sosedje so pomagali Vrtojbencem

Otroke iz kostanjskega vrtca so v času akcije premestili v Opatje selo. “Vrtec v Kostanjevici je sicer nov, ampak premazi očitno niso bili najbolj kakovostni in parketarji so ocenili, da je akcija v tem vrtcu smotrna. Skupno naj bi zbrusili 360 kvadratnih metrov, in ker v območju našega vrtca nimamo dovolj parketnih površin, ker imamo na tleh druge obloge, smo kot dobri sosedje organizatorje akcije usmerili še k najbližjim sosedom, v vrtec Sonček v Vrtojbi,” pojasnjuje Munihova.

Nikolaja Munih

ravnateljica OŠ Miren

“Vrtec v Kostanjevici je sicer nov, ampak premazi očitno niso bili najbolj kakovostni in parketarji so ocenili, da je akcija v tem vrtcu smotrna.”

“Vsako leto izberemo eno regijo in v dogovoru za ravnateljem oziroma vodjo vrtca nekaj učilnic, kjer je parket, in moram reči, da se parketarji z veseljem udeležijo te akcije. To je čisto humanitarno delo, mi damo ves material in potem delavce pogostimo. Letos zaradi koronavirusa do zadnjega nismo vedeli, kaj bo z akcijo, in smo prav zadovoljni, da smo jo uspeli izpeljati,” pravi direktor podjetja HGtrade Tomaž Založnik. Kot pojasnjuje, pa se je prvič zgodilo, da obnavljajo parket v dveh vrtcih in v dveh občinah, kar je organizacijsko nekoliko zahtevnejše. Skupen slovesni zaključek dobrodelne akcije je bil v Kostanjevici.

V vrtcih v občini Miren-Kostanjevica je 165 otrok, v Kostanjevici jih je 21. “Vpis v tem vrtcu je letos nekoliko manjši, pozna se, da gre močna skupinica v šolo, upam pa, da se bo tudi ta vrtec zapolnil, glede na to, da imamo zelo dobre pogoje dela in so skupinice manjše. S tem je seveda tudi omogočena drugačna skrb za otroke, kot če je velika skupina otrok,” dodaja ravnateljica OŠ Miren.

165

otrok je v vrtcih v občini Miren-Kostanjevica

21

otrok je v vrtcu v Kostanjevici na Krasu


Najbolj brano