Novi koronavirus ni okrnil počitniškega programa

V postojnski občini so različni organizatorji tudi letos združili moči in oblikovali pester program počitniških dejavnosti, ki se bo, če bo le mogoče, odvijal prek celega poletja prav vsak počitniški dan med tednom. Zanimanja je celo več kot prejšnja leta, tudi za letovanje je bilo povpraševanja več kot prostih mest.

Program počitniških dejavnosti (na fotografiji lanski oratorij) bo 
letos podoben, vendar prilagojen trenutnim razmeram. Foto: arhiv Oratorija Postojna
Program počitniških dejavnosti (na fotografiji lanski oratorij) bo letos podoben, vendar prilagojen trenutnim razmeram. Foto: arhiv Oratorija Postojna

POSTOJNA > “Vsi organizatorji spremljamo priporočila NIJZ in se sproti prilagajamo. Skupine so manjše, aktivnosti pa se, če je le mogoče, odvijajo na prostem. Težko pa je predvideti, kako bo naprej. Upam, da bomo program lahko izpeljali, saj opažamo, da bo letos še bolj potreben kot sicer,” v imenu organizatorjev pravi Tatjana Rant iz Mladinskega centra Postojna.

Potrebe po varstvu letos še večje

Zaenkrat namreč niso opazili, da bi bili starši zaradi potencialne nevarnosti okužbe pri prijavah zadržani, pač pa bo letos več staršev čez poletje delalo in jim bodo zato počitniške dejavnosti prišle zelo prav, druženja pa so bolj željni tudi otroci.

140

otrok bo odšlo na letovanje, za še 40 je zmanjkalo prostih mest

Tudi za letovanje osnovnošolskih otrok, ki ga postojnska občina v sodelovanju z Medobčinskim društvom prijateljev mladine Postojna in Pivka in Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Vič-Rudnik organizira v dveh desetdnevnih terminih v otroškem letovišču v Pacugu, je bilo po besedah Rantove letos povpraševanje zelo veliko. Na letovanje bo odšlo kar 140 otrok, za še okrog 40 pa je zmanjkalo prostih mest.

Počitnice za šport, podjetništvo ...

V Postojni pa so se Aktivne, zdrave in vesele počitnice 2020 že začele s športnimi dnevi Športne zveze Postojna, ki do 10. julija potekajo v športnem parku, ponovno pa bodo tudi zadnji teden v avgustu.

Prihodnji teden (in nato ponovno zadnji teden avgusta) počitniški program pripravlja tudi Dnevni center za otroke in mladostnike Postojna.

Sledile bodo delavnice Postani modni oblikovalec v organizaciji društva Lokalc in društva Prostor. Slednji pripravlja tudi Podjetne počitnice, na katerih bodo udeleženci od 4. razreda naprej naredili prve korake v svet podjetništva.

Zadnji teden v juliju in tretji v avgustu ustvarjalne počitniške dejavnosti pripravljajo v Točki moči. Prva dva tedna v avgustu sta rezervirana za Šport, jezik in špas v Mladinskem centru Postojna.

V drugi polovici avgusta se bosta zvrstila še oratorija v župnijah Postojna in Hrenovice, zadnji teden v avgustu pa bo v Srednji gozdarski in lesarski šoli (SGLŠ) Postojna tabor Indijanci prelisičijo pirate. Večina dejavnosti je brezplačnih oziroma sofinanciranih s strani Občine Postojna in potekajo dopoldne. Celodnevni program s prehrano je zagotovljen na oratorijih in na SGLŠ.


Najbolj brano