V novi številki Primorskih novic preberite

Edina stavba Univerzitetnega kampusa Livade, ki so jo poplave in požar jeseni 2017 tako zelo prizadeli, da so jo morali zapreti, spominja prej na smetišče kot na univerzitetni hram naravoslovja. Njeno dvorišče je polno plastenk, pločevink, stekla, vrečk, cigaretnih ogorkov ..., videti je celo ostanke lesene klopce in cvetličnega lonca ter gumijasti škorenj.

Novo stavbo je pred tremi leti poškodoval požar, od takrat  vsaj čez  
dan sameva, njena zunanjost pa danes kaže klavrno podobo. Foto: Mirjana Cerin
Novo stavbo je pred tremi leti poškodoval požar, od takrat vsaj čez dan sameva, njena zunanjost pa danes kaže klavrno podobo. Foto: Mirjana Cerin

O velikih odpuščanjih le govorice

V novogoriški območni službi zavoda za zaposlovanje kljub korona razmeram niso seznanjeni z morebitnimi večjimi odpuščanji v podjetjih v regiji. Pravijo, da k temu veliko pripomoreta tudi državna ukrepa čakanja na delo in skrajšanega delovnega časa.

Pogovora o dveh direktorjih ni konec

Pri večinskem lastniku Aerodroma Portorož, družbi Hotel Palace Portorož Miodraga Kostića, še vedno razmišljajo, da bi ob bok sedanjemu direktorju Robertu Krajncu postavila še enega, svojega direktorja.

Proaktivnost je ključ pri iskanju dela

Karierni sejem zaradi zapletenih epidemioloških razmer prvič poteka preko spleta.

Tudi na Soči postaja vse bolj živahno

Po skromnih prvih dveh mesecih sezone plovbe na Soči postaja na reki živahno. Prodaja dovolilnic za rafte in kajake ne zaostaja za lansko.

Težja kot so vozila, bolj uničujejo cesto

V bližini gostišča Finida na cesti Kozina-Starod, ki jo je samo lani prevozila kar 250.000 vozil, težjih od 7,5 tone, Direkcija za infrastrukturo namešča sistem za merjenje prometnih obremenitev.

Interpol ga išče zaradi streljanja

Policisti intenzivno iščejo Primorca, ki sta pred leti prišla navzkriž z zakonom.

Beli kadrovski vrtiljak v Idriji

Direktorica Zdravstvenega doma Idrija na ministrstvo za zdravje, dom z v.d. direktorico.

Primorje in Postojna se vračata

V ligah pod okriljem Nogometne zveze Slovenije ostaja le še neznanka, ki bo razrešena konec meseca, ko bodo na sporedu dodatne kvalifikacije za prvo ligo. Vss drugo ligo se vrača ajdovsko Primorje, v tretjo SNL zahod pa Postojna.

Brez strahu, glasba krepi odpornost!

Stoletje mjuzikla, koprodukcijska glasbena predstava, ki bo pod okriljem Primorskega poletnega festivala krstno zaživela v četrtek ob 21.30 na Martinčevem trgu v Kopru, po besedah režiserja Stanislava Moše ne združuje le prepoznavnih, temveč najpomembnejše pesmi iz zakladnice muzikala.


Najbolj brano