V novi številki Primorskih novic preberite

Utrdba v Glemu kljub željam in napovedim ni zaživela, kot so predvidevali. Koprska občina bo za obnovljeni obrambni stolp v zaledju poskušala poiskati kupca, ki bo moral na dražbi konec meseca zanj ponuditi vsaj 624.719 evrov, kolikor znaša izklicna cena.

 Foto: Panoramio
Foto: Panoramio

Za upokojence brezplačni prevoz

Od srede lahko upokojenci brezplačno potujejo z avtobusi in vlaki, a preden se podajo na pot, morajo pridobiti posebno kartico.

Odpustili bodo vseh 212 zaposlenih

Po slabih petih letih, odkar je godoviške IMP Klime v lasti švedske korporacije Lindab, je njen predsednik in izvršni direktor Ola Ringdahl zaposlene na torkovem zboru s pismom obvestil, da se je njen čas iztekel. Do konca leta bo Lindab ustavil proizvodnjo klimatskih naprav in odpustil vseh 212 zaposlenih v Godoviču in 14 v manjših enotah po državah nekdanje Jugoslavije.

Hojs odstopil, ker ne more depolitizirati policije

S položaja notranjega ministra je v torek nepričakovano odstopil Aleš Hojs. Za ta korak se je odločil, ker meni, da so preiskave zaradi nabav zaščitne opreme politično motivirane. Odstopil je tudi generalni direktor policije Anton Travner. Opozicija v takšnem Hojsovem obnašanju vidi dokaz, da je neodvisnost organov pregona trn v peti vladajočih.

Hrvaška ne ve, da bi Sloveniji obljubila zaprtje klubov

Slovenija je Hrvaško ohranila na seznamu varnih držav. Razmere pri sosedih naj bi se začele izboljševati; Hrvaška beleži manj novih okužb, klonila pa naj bi tudi pod zahtevo Slovenije o zaprtju krajev, kjer se zabavajo mladi.

Šola bo, a šele konec septembra

Prvo fazo urejanja šole v Mirnu bodo končali mesec dni kasneje, kot so načrtovali.

Nova Gorica kljub krizi poleti ne bo spala

Čeprav letos ne bo Poletne scene, na novogoriški mestni občini poudarjajo, da poletne prireditve bodo.

Banka SKB je zaprla vrata poslovalnice v Sežani

Potem ko je pred poldrugim letom svojo poslovalnico v Sežani zaprla Nova ljubljanska banka, je s torkom dnem to storila še banka SKB.

Biseri na novi lokaciji

Omejitev zbiranja s 500 na do 50 ljudi, ki je začela veljati v torek, je organizatorjem prireditev dodobra načela živce. Pod vprašaj je postavila tudi izvedbo priljubljenega koprskega festivala Poletje z biseri, ki pa se v sredo vendarle začenja.

Z motorji prehitro tudi v naseljih

Motoristi so konec tedna drveli tudi s hitrostjo 180 kilometrov na uro.

Plezalci obdani z negotovostmi

Slovenska reprezentanca v športnem plezanju je spet v polnem pogonu.


Najbolj brano