Hotel Metropol ne bo odprl vrat niti v turistični sezoni

Družba Hoteli Metropol zaradi finančne stiske, ki jim jo je prinesla epidemija novega koronavirusa, v letošnji turistični sezoni ne bo odprla ne portoroškega hotela Metropol ne bazena, prav tako pa so napovedali, da ne bodo čistili niti plaže, ki po pogodbi pripada hotelu.

Hotel Metropol gostov letos ne bo sprejemal.  Foto: Alenka Penjak
Hotel Metropol gostov letos ne bo sprejemal.  Foto: Alenka Penjak

PORTOROŽ > Ker se družba Hoteli Metropol še zmeraj otepa posledic, ki jih je turističnim delavcem prinesla epidemija novega koronavirusa, in ni prejela dovolj rezervacij za poletje, je njeno vodstvo po naših informacijah ugotovilo, da bi si z odprtjem portoroškega hotela nakopalo več stroškov kot dobička. Zato bo, kot kaže, hotel Metropol zaprt tudi v najvišji turistični sezoni. Vse glasnejše so ob tem govorice, da namerava družba hotel prodati, česar pa uradno še nihče ni ne potrdil ne zanikal.

Tudi zaposleni so na trnih. Drugi hoteli v Portorožu so se že maja pripravljali na odprtje in nekateri so zdaj, vsaj občasno, tudi odprti, v Hotelih Metropol pa teh priprav ni bilo.

“Vodstvo smo zaprosili za pojasnila o tem, kako bodo hoteli poslovali v teh novih razmerah. Danes smo dobili odgovor, da so s 15. junijem uvedli skrajšani delovni čas za pet zaposlenih v režiji, 29 delavcev iz operative pa ostaja na čakanju do nadaljnjega,” je povedala Irena Valenti, sekretarka za Primorsko-notranjsko regijo pri ZSSS, ki je včeraj iz medijev izvedela, da naj bi hoteli ostali zaprti.

“To ni korektno, zaposlenim bi to morali prej sporočiti.” Glede na to, da svojih hotelov v Portorožu, kot kaže, ne bodo odprli, in da bodo tudi vrata ostalih hotelov, ki jih ima skupina Hoteli Cavtat na Hrvaškem, ostala zaprta, Valentijeva domneva, da imajo lastniki druge prioritete: “Morda se bodo lotili prenove Grand hotela Metropol, lahko pa, da razmišljajo o prodaji hotelov.”

Hotelska vrata gostom ostajajo zaprta, posledično bo zaprt tudi bazen, namenjen predvsem hotelskim gostom, družba pa ne bo skrbela niti za plažo, ki jo ima najeto. Ker domačinov in gostov ne zanima, kdo je zadolžen za košnjo in pobiranje smeti, temveč pričakujejo, da bo plaža sredi Portoroža urejena, bo Okolje Piran po besedah direktorja Gašparja Gašparja Mišiča opravilo to nalogo in ohranjalo red na javno dostopni plaži. Podjetje Hoteli Metropol je del tega območja malce uredilo in počistilo, danes pa bodo delavci Okolja površine očistili z visokotlačnimi čistilci. Po naših informacijah so se predstavniki občine včeraj neformalno srečali s predstavniki lastnikov hotelske družbe, pogovarjali pa naj bi se o usodi plaže in skrbi za njeno vzdrževanje.

Spomnimo, da si je Okolje Piran prizadevalo, da bi z družbo Hoteli Metropol doseglo dogovor, po katerem bi hotelska družba plažo vrnila v upravljanje občini oziroma Okolju Piran. So pa lastniki hotela izpolnili vsaj eno obljubo, saj so popravili tri pomole, za katere v preteklih letih niso našli denarja, in izpraznili prostor nekdanjega gostinskega lokala Alaya, ki je v občinski lasti.


Najbolj brano