Krajani vidijo zaraščeno cesto, občina pa ne

Trava visi na cestišču, zaraščenost povzroča nepreglednost ceste, veje dreves se znajdejo na cesti vsakič, ko mimo pelje komunalno vozilo. To so očitki, ki jih na občino naslavljajo krajani Orleka, ki take prizore videvajo na cesti, ki povezuje vas s Sežano.

Orlečani opozarjajo na zaraščenost in nepreglednost  na nekaterih odsekih ceste, ki vodi od Orleka do 
Sežane. Na občini pravijo, da cesta ni nepregledna. Foto: Petra Mezinec
Orlečani opozarjajo na zaraščenost in nepreglednost na nekaterih odsekih ceste, ki vodi od Orleka do Sežane. Na občini pravijo, da cesta ni nepregledna. Foto: Petra Mezinec

ORLEK > “Že nekaj časa skušamo opozoriti občino, naj uredi rastje ob cesti med Orlekom in Sežano. Podobna zgodba se ponavlja že vrsto let. Le vprašanje časa je, kdaj se bo na tej cesti zgodila kakšna nesreča,” so se na Primorske novice obrnili Orlečani. Na zaraščenost ceste so občino opozorili tudi letos, a zanje zadovoljivega odgovora niso dobili. Košnja ceste je predvidena v sredini junija.

Na občini težav ne vidijo

Na občini so potrdili, da so prejeli pritožbo prebivalcev Orleka in da so si zato uslužbenci cesto ogledali. “Razen vej na posameznih odsekih, ki jih je potrebno odrezati, niso opazili odstopanj oziroma težav. Ob tem pa je potrebno poudariti, da zaradi tega cesta ni nepregledna,” je pojasnila Mateja Grzetič Žerjal iz sežanske občinske uprave. Na območju občine je sicer nekaj problematičnih odsekov, še največ jih je območju Vrhov, kjer so ceste ozke in ovinkaste in zato tudi manj pregledne, a pripomb zaradi urejenosti - razen iz Orleka - v zadnjih letih niso prejeli.

Ureditev obcestnega zelenja sicer načrtujejo nekoliko prej kot prejšnja leta, je še povedala Grzetič Žerjal. Običajno se je košnja ob občinskih cestah pričela sredi meseca junija, letos pa so s košnjo pričeli že maja. Koncesionar naj bi s košnjo ob občinskih cestah, kamor sodi tudi omenjena cesta med Orlekom in Sežano, zaključil julija.


Najbolj brano