Nanos je pripravljen

Balinišče pri kampu Tura na Gradišču pri Vipavi bo danes ob 16. uri prizorišče prve tekme kvalifikacij za napredovanje v prvo moško ligo. Nanos iz bližnjega Podnanosa bo skušal že uvodoma priti do prednosti pred gorenjskim tekmecem.

Balinarji Nanosa so pripravljeni na boj za prvo ligo. Foto: Simon Maljevac
Balinarji Nanosa so pripravljeni na boj za prvo ligo. Foto: Simon Maljevac

GRADIŠČE > S prvim mestom v predčasno zaključeni drugi ligi - zahod so si balinarji Nanosa zagotovili nastop v prvoligaških kvalifikacijah, v katerih jih čaka dvoboj s prvaki vzhodnega dela lige. To je ekipa Mengeš Rakoll.

Predsednik Nanosa Bogdan Franetič je pred današnjo tekmo odločen: “Želimo si napredovanja v prvo ligo. V jesenski del tekmovanja smo vložili veliko truda in si zagotovili prvo mesto. Napredovanje bi pomenilo zgodovinski trenutek za naš klub in okolje.”

Bogdan Franetič

predsednik BK Nanos

“Napredovanje bi pomenilo zgodovinski trenutek za naš klub in okolje.”

Dvoboj bo - zaradi še veljavnih vladnih omejitev ob izteku pandemije - minil brez prisotnosti gledalcev. Nanos se je sicer letos izkazal s homogenostjo. Največji točkovni delež so prispevali Simon Nabergoj, Nejc in Bojan Furlan, Bogdan Trošt, Jure Kovačevič in Jožko Šuša.

Kvalifikacijska tekmeca se doslej še nista pomerila med sabo. Zato so napovedi še bolj nehvaležne kot sicer. Če bo po dveh dvobojih izid v zmagah izenačen, bo o napredovanju odločalo večje število osvojenih točk. Če bo tudi po tem kriteriju izid izenačen, bo na vrsti dodatno razigravanje.


Najbolj brano