V novi številki Primorskih novic preberite

Nadzorni odbor koprske občine je pri pregledu projekta Kapovizija, ki si ga je zamislil prejšnji župan Boris Popovič, ugotovil, da je občina v osmih letih za različne vizije, ki pa so ostale neuresničene, porabila 400.000 evrov.

Predsednik nadzornega odbora MOK Jadran Bajec (levo) in njegov 
namestnik Edmond Gašpar  ugotavljata, da občina v preteklosti  
nekaterih poslov ni vodila gospodarno.  Foto: Nataša Hlaj
Predsednik nadzornega odbora MOK Jadran Bajec (levo) in njegov namestnik Edmond Gašpar ugotavljata, da občina v preteklosti nekaterih poslov ni vodila gospodarno.  Foto: Nataša Hlaj

Kaj je počel bager Okolja na piranski Punti?

Z dovoljenjem občine in po naročilu Okolja Piran je v torek na piransko Punto zapeljal tovornjak, na njem pa bager. Vzbudil je pozornost mimoidočih. Medtem ko so delavci načrtovali, da bodo popravili dele valobrana in z novimi kamnitimi bloki ljudem tudi omogočili lažji vstop v morje, se je eden od Pirančanov odločil, da bo tovornjaku zaprl pot.

Številni so že šli na kavo ali po nakupih

Danes so lahko vsi, ki so nekaj mesecev ostajali pred zaprto mejo, znova spet šli v Italijo na obisk, po nakupih ali samo na sprehod. Na Goriškem je bilo zjutraj še nekaj zmede z navodili, nato pa je steklo gladko. Jutri pa Avstrija odpira meje za vse sosednje države, razen za Italijo.

Postojnska jama od danes ponovno odprta

Postojnska jama je danes po 82 dneh, kar je bilo najdaljše obdobje zaprtja v 200-letni zgodovini turističnega obiskovanja jame, ponovno sprejela prve obiskovalce. Prvi mož družbe Marjan Batagelj upa, da bodo letos po optimističnem scenariju dosegli približno 30 odstotkov lanskoletnega obiska in prometa, kar bo točka preživetja. Tudi potenciala turističnih bonov ne podcenjujejo.

S Korona turo stavijo na kolesarske turiste

V dneh, ko je bilo gibanje omejeno na občino bivanja, je postojnski lokalni turistični in turnokolesarski vodnik Tomaž Penko izrisal in preskusil novo kolesarsko pot po skrajnih mejah občine - Korona turo. Ta je razširila ponudbo za aktivne goste, na katere letos računajo tudi v TIC Postojna, a med ponudniki nastanitev je optimizma bolj malo.

Zajetje Padeža ne bo smelo ogroziti Parka Škocjanske jame

Med današnjim obiskom Parka Škocjanske jame je minister za okolje in prostor Andrej Vizjak zagotovil, da se bodo trudili, da razmere v parku ostanejo vsaj takšne, kot so zdaj - tako z vidika varovanja okolja v povezavi z napovedano zajezitvijo potoka Suhorica kot z vidika preživetja javnega zavoda, ki je zaradi epidemije ostal brez obiskovalcev.

Bazen: za koliko se bo zamaknila gradnja?

Čeprav je občina že sredi aprila izbrala izvajalca, se gradnja pokritega bazena v novogoriškem športnem parku še ni začela. Po pritožbi in ponovnem pregledu vseh ponudb je spremenila odločitev in je zdaj dela namesto sprva izbrani Lesnini MG Oprema oddala Kolektor Kolingu. Če ne bo novih pritožb naj bi bazen začeli graditi konec junija.

Očitki o hudih kršitvah na volitvah Kluba goriških študentov

V Klubu goriških študentov (KGŠ) je v zadnjih mesecih vroče. Po sporih in odstopih so 29. maja izpeljali volitve novega vodstva kluba, kjer pa so se po mnenju nekaterih dogajale hude kršitve. Nekdanja predsednica Sara Grmek zavrača očitke Študentske lupe, novi predsednik Matjaž Bratušek pa želi pomiriti strasti.

Hekerju, ki je vdiral v igralnice, pogojna kazen

Z obsodbo na pogojno kazen se je na koprskem okrožnem sodišču končalo sojenje Marku U., ki mu je tožilstvo očitalo več napadov na informacijski sistem igralnic in s tem povezano tatvino. Skupaj z Italijanom, ki je krivdo na sodišču priznal, sta se domislila, kako bi se okoristila na račun igralnic.

Tržačan pod vplivom alkohola v prometni znak

Tržačan, ki se je pred tednom dni hudo poškodoval v motoristični nesreči na Šmarski cesti v Kopru, je vozil pijan in, kot kaže, tudi pod vplivom prepovedanih drog.

Od klavirja do brnenja motorja

Med najuspešnejšimi učenci profesorice klavirja Danijele Masliuk na Glasbeni šoli Koper sta 11-letna Izolanka ukrajinskega rodu, Elizaveta Ilienko, ki jo starši in prijatelji kličejo kar Liza, ter 14-letni Vid Božič, osmošolec iz Prad, ki ga, tako kot klavir, zanimajo tudi motorji.

V spodnjem delu prve SNL bo v ospredju boj za odrešilno osmo mesto

Pred petkovim nadaljevanjem prve slovenske nogometne lige smo tokrat vzeli pod lupo moštva iz spodnjega dela lestvice. Medtem ko je zadnjeuvrščeni Rudar dejansko že odpisan, se bo preostala četverica skušala v prvi vrsti otresti devetega mesta, ki prinaša dodatne kvalifikacije za obstanek proti Gorici.


Najbolj brano