Konec avgusta Kino Otok v Izoli

Organizatorji festivala Kino Otok - Isola Cinema so naznanili, da bo njegova 16. izdaja v Izoli potekala od 26. do 30. avgusta. Pred in po tem terminu bo Kino Otok gostoval še v Ljubljani in v več krajih jugozahodne Slovenije. Festival bi se po prvih napovedih moral začeti danes, a je organizatorjem načrte prekrižala epidemija novega koronavirusa.

Organizatorji festivala Kino Otok - Isola Cinema so naznanili, da bo 
njegova 16. izdaja v Izoli potekala od 26. do 30. avgusta.  Foto: Zdravko Primožič/FPA
Organizatorji festivala Kino Otok - Isola Cinema so naznanili, da bo njegova 16. izdaja v Izoli potekala od 26. do 30. avgusta.  Foto: Zdravko Primožič/FPA

IZOLA > Razglasitev epidemije sredi marca je ustvarjalno ekipo 16. Kino Otoka ujela v trenutku, ko je bila sklenjena večina dogovorov z domačimi in mednarodnimi partnerji in tudi tedaj, ko je bil filmski, strokovni in družabni program v veliki meri že sestavljen. Odpoved letošnje izdaje tako ni bila možna, zato so se organizatorji odločili za prestavitev festivala na konec avgusta, v zadnjih dveh mesecih pa so na novo domislili program in način njegove izvedbe.

Za Video na plaži prispelo rekordnih 179 prijav

Letošnji festivalski program bodo sicer natančno začrtali do konca junija ter ga nato predstavili javnosti. Je pa že znano, da je tudi letos uspel poziv za kratkometražno sekcijo Video na plaži, na katerega je prispelo rekordnih 179 prijav iz več kot 30 držav, piše v sporočilu za javnost.

Zaradi minule izkušnje epidemije in posledično samoosamitve pa bo festival letos na različnih ravneh še bolj kot doslej težil k združevanju in sodelovanju: "Med drugim se bomo v programsko otočje povezali z drugimi festivali filma, glasbe, gledališča ali umetnosti nasploh. V slovenski Istri bomo nadaljevali sodelovanje s Primorskim poletnim festivalom in festivalom JEFF, obenem pa začenjamo večletno sodelovanje s filmskim festivalom v Motovunu."

Skušali bodo zagotoviti kar najbolj pristno kinootoško izkušnjo v živo

Organizatorji festivala iz zavoda za razvijanje filmske kulture Otok bodo razširili in poglobili tudi sodelovanje s čezmejnim filmskim festivalom Poklon viziji, ki ga pripravlja goriški Kinoatelje, se povezali z mednarodnim festivalom kratkega filma FeKK, nadaljevali pa bodo tudi z najstarejšo mednarodno festivalsko navezo Kino Otoka z mednarodnim filmskim festivalom iz avstrijskega Innsbrucka.

Kljub novim - in spremenljivim - okoliščinam bodo skušali organizatorji obiskovalcem na avgustovski izdaji festivala ob upoštevanju vseh veljavnih preventivnih ukrepov in navodil zagotoviti kar najbolj pristno kinootoško izkušnjo v živo in tudi na spletu, so še zapisali.


Najbolj brano