Prepoznal je ukradeni zvočnik, ki so ga drugi uporabljali na zabavi

Sežančan je v nedeljo ponoči obvestil policiste, da ozvočenje, ki so mu ga nedavno ukradli, pravkar uporabljajo na zabavi. Policisti so zadevo preverili na kraju, kjer je bilo še nekaj ljudi, ki so pospravljali prostor. Eden od njih je stal poleg ozvočenja in se je začel ob prihodu policistov umikati, nato pa bežati. Policisti so ga prijeli, ker se ni hotel identificirati, so ga privedli na policijsko postajo. Ugotovili so identiteto 18-letnega Divačana. Izdali so mu plačilni nalog zaradi neupoštevanja ukaza policista in ker ni imel osebnega dokumenta. Oškodovanec je po posebnih znakih prepoznal svoj ukradeni zvočnik, ki so mu ga vrnili, 18-letniku pa sledi kazenska ovadba.

Fotografija je simbolična.  Foto: pixabay.com
Fotografija je simbolična.  Foto: pixabay.com

PRIMORSKA > V petek zvečer je policiste poklical občan in povedal, da od Bertokov proti Kopru močno vijuga avto. Policisti so ustavili 60-letnega voznika, ki prebiva v Trstu, alkotest mu je pokazal 0,70 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Odredili so mu pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Nasilje v družini

Nasilje v družini so obravnavali postojnski in piranski policisti. V obeh primerih nasilnežema sledi kazenska ovadba.

Golf je ukraden

V soboto ponoči so policisti na makadamskem parkirišču pod pokopališčem v Postojni odkrili parkiran osebni avto VW golf, kovinsko sive barve, letnik 2016. Po preverjanju so ugotovili, da sta ukradena tako registrska tablica (ki ne pripada vozilu) kot tudi vozilo - ukradeno je bilo v Italiji, 12. februarja. Nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Srbeli so jih prsti

V Kopru je nekdo z vrta ukradel vrtno pohištvo iz ratana, v Sežani je nekdo iz rezervoarja parkiranega tovornega vozila iztočil dobrih 400 litrov dizelskega goriva, v Izoli pa je nekdo z gradbene parcele ukradel motorno žago znamke mcculloch.

Zasegli ukraden mini kros motor

V Razdrtem so policisti 32-letnemu domačinu zasegli mini kros motor, ker je bil pred enim tednom prijavljen kot ukraden.

Kolesarji na tleh

V Dolnji Bitnji je padla kolesarka in se laže poškodovala, na Koprski cesti v Izoli je padla kolesarka in se huje poškodovala (zlom kolka), na cesti Baredi - Izola, pri igrišču v Gažonu, je padel kolesar in se lažje poškodoval.

Na cesto metal betonske plošče in kamenje

V soboto zgodaj popoldne so policisti prejeli klic občana, ki je povedal, da moški v Portorožu meče iz lokala na cesto betonske plošče in kamenje ter s tem ogroža mimoidoče. Policisti so na kraju odredili pridržanje pijanemu 50-letnemu Izolanu. Ta je ob prihodu policistov na kraj vpil, pobiral tlakovce s terase lokala in jih metal po ulici, s tem pa dejansko ogrožal mimoidoče pešce. Bil je pod močnim vplivom alkohola. Izdali so mu plačilni nalog.

Omamljen za volanom

Policisti so na mejnem prehodu Jelšane pri 39-letnem Hrvatu opravili hitri test na mamila in ugotovili, da je pozitiven na opiate. Strokovni pregled je odklonil. Sledi mu obdolžilni predlog.

Pijan v predoru trčil v avto

V soboto ob 21.19 so policiste obvestili, da sta se v predoru Markovec (iz smeri Izole) ustavila avtomobila. Vozili so umaknili iz predora. Policisti so na kraju ugotovili, da je 41-letni voznik iz Prevalj povzročil prometno nesrečo. Zaradi neprilagojene hitrosti je v predoru trčil v drugi avto. Alkotest mu je pokazal 0,82 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, sledi mu kazenska ovadba za kaznivo dejanje nevarne vožnje.

Vozil pijan in ostal brez izpita

V nedeljo ponoči so prometni policisti ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je napihal 0,93 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Grozil natakarici

V nedeljo sredi dneva je v enem od lokalov gost grozil natakarici, ker mu, pijanemu, ni želela postreči alkohola. Policisti so 34-letniku odredili pridržanje, saj se po prihodu policistov na kraj ni hotel pomiriti. Izdali so mu plačilni nalog.

Močno je vijugal

Občanka je v nedeljo zgodaj zvečer prijavila, da voznik osebnega avtomobila znamke alfa od Harij proti Podgradu vijuga po celi cesti in je videti, da je zelo pijan. Policisti so ustavili 47-letnega voznika, alkotest je pokazal 1,48 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in odredili pridržanje. Sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Na območju Policijske uprave (PU) Koper so policisti od petka od 6. ure do ponedeljka do 6. ure obravnavali skupno 62 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Od tega so italijanski varnostni organi vrnili 20 oseb, ostalih 42 pa so obravnavali na različnih enotah PU Koper.

Bistriški policisti so obravnavali 19 oseb, kozinski 15, koprski sedem in policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Koper eno osebo.

Obravnavali so 33 Afganistancev, 14 Pakistancev, sedem Nepalcev, pet Maročanov ter po enega državljana Kosova, Sirije in Turčije.


Najbolj brano