Sklad v prenovo 24 stanovanj v središču Kopra

Javni stanovanjski sklad Mestne občine Koper (JSS MOK) bo celovito energetsko saniral 24 najemniških stanovanj v 16 objektih na različnih lokacijah starega mestnega jedra, nekatere med njimi pa bo prenovil tudi od znotraj.

Izvajalca obnovitvenih del, podjetji Finali in Koinstal, sta bila v 
sredo že uvedena v delo.  Foto: Mestna občina Koper
Izvajalca obnovitvenih del, podjetji Finali in Koinstal, sta bila v sredo že uvedena v delo.  Foto: Mestna občina Koper

KOPER > Obnovo stanovanj je sklad prek javnega razpisa poveril družbama Finali in Koinstal, ki sta bila v sredo že uvedena v delo in bosta posege predvidoma sklenila do konca oktobra.

Naložbo, vredno 373.382 evrov, bodo v dobršnem delu - v znesku 298.705 evrov - pokrili z denarjem iz Evropskega sklada za regionalni razvoj iz naslova mehanizma Celostnih teritorialnih naložb, 74.676 evrov pa bo prispeval JSS MOK.

V skoraj vseh stanovanjskih enotah bodo obnovili zunanje ovoje objektov, zamenjali okna, polkna in vrata ter popravil streho, v določenih objektih bodo poleg tega preuredili kopalnico, zbrusili parket, pobelili stene in uredili kletne prostore ter opravili druga manjša vzdrževalna dela, so sporočili iz koprske občinske uprave.

Kot je povedala vršilka dolžnosti direktorice JSS MOK Mojca Hilj Trivič, so zadovoljni, da jim je uspelo v nabor prvotno izbranih 18 stanovanj uvrstiti še šest dodatnih. Z naložbo želijo v prvi vrsti izboljšati kakovost življenja najemnikov in poskrbeti za revitalizacijo objektov mestnega jedra. Napovedala je tudi, da v kratkem pričakujejo gradbeno dovoljenje za prvi sklop stanovanjskih enot na območju Nad Dolinsko v Olmu.

“Super je, da je stanovanjski sklad zagnal projekt obnove 24 stanovanjskih enot in da se naposled bliža tudi začetek gradnje neprofitnih stanovanj v Olmu, s katerimi bomo občankam in občanom zagotovili boljše pogoje za bivanje,” je napovedane aktivnosti sklada pozdravil župan Aleš Bržan.


Najbolj brano