V novi številki Primorskih novic preberite

V okviru naravovarstvenega projekta VIPava bodo poleti urejali mrtva rokava reke Vipave in neprehodne pregrade v zgornjem toku. Pri Brjah so s pripravljalnimi deli začeli marca, a so jih morali prekiniti. Letos naj bi začeli urejati tudi 46 kilometrov dolgo kolesarsko in peš tematsko učno pot ob reki Vipavi od Vipave do Mirna z možnostjo na vezave na italijansko stran. Še naprej bodo iz narave odstranjevali tujerodne želve, ki močno ogrožajo našo edino sladkovodno želvo - močvirsko sklednico.

Iz narave so pobrali 200 tujerodnih želv, ki so se zelo razširile in  
ogrožajo našo edino sladkovodno želvo -  močvirsko sklednico. Foto: Zavod za ribištvo Slovenije
Iz narave so pobrali 200 tujerodnih želv, ki so se zelo razširile in ogrožajo našo edino sladkovodno želvo - močvirsko sklednico. Foto: Zavod za ribištvo Slovenije

Vojske tistega dne na meji ni bilo

Incident mednarodnih razsežnosti je sprožila zgodba, ki jo je v soboto objavil Primorski dnevnik. Domnevni zamejski Slovenec trdi, da ga je pri vasi Mihele med sprehodom ob meji slovenski vojak zamenjal za prebežnika, ga grobo ustavil in mu uperil puško v glavo, nato pa se mu opravičil.

Občina spreminja prostorski načrt za Šared

Izolska občina bo s spremembami občinskega podrobnega prostorskega načrta Šared na novo določila pogoje na gradbenih parcelah.

Istrabenz v prisilni poravnavi

Upniki Istrabenza bodo lahko glasovali o naknadnem predlogu prisilne poravnave, ki ga je vložila holdinška družba.

Motorist je v predoru pritiskal na gumbe

Pijani motorist si je v petek popoldne prisvojil pristojnosti Darsovih nadzornikov. Ko se mu je v predoru Markovec pokvaril motor, je v odstavni niši odprl SOS kabino in pritiskal gumbe, zaradi česar se je pred predorom prižgala rdeča luč.

Zlato iz Tivolija še vedno sveti

V soboto je minilo točno 50 let od košarkarske tekme, ki je jugoslovansko reprezentanco ustoličila na vrhu svetovnega prvenstva.

Oživela je nekdanja obmejna hiša za carinike

V nekdanji obmejni hiški za carinike v Solkanu je po novem center uporabnih predmetov.

S četrtim vodnjakom do obnove prvih treh

Vodnjaki Kraškega vodovoda bodo stari 40 let, treba jih bo obnoviti.

Preživimo skupaj s knjigo

Knjiga je orožje, učinkovito tudi v boju z virusi, lahko Brechtovo ugotovitev prikrojimo sedanjim razmeram. V sredo se bodo pričeli 25. Slovenski dnevi knjige, praznovanje pa naj ne bo samo spletno, te dni pozivata kampanja Vrnitev napisanih in prihajajoči Sejem na zraku.


Najbolj brano