Izola je psom prijazno mesto

V Izoli so odprli že tretji pasji park, po tistem nad Parencano v Jagodju in ob Cankarjevem drevoredu še v Livadah v neposredni bližini univerzitetnega kampusa. Psom namenjajo tudi posebni kotiček s pitnikom na obalni cesti in pasjo plažo na Svetilniku.

Ko so odprli vrata na novo ograjene zelenice, niso imeli 
štirinožci nobenih zadržkov. Gospodarji  pa jih morajo nadzirati 
in čistiti za njimi.    Foto: Mirjana Cerin
Ko so odprli vrata na novo ograjene zelenice, niso imeli štirinožci nobenih zadržkov. Gospodarji pa jih morajo nadzirati in čistiti za njimi.  Foto: Mirjana Cerin

IZOLA > Kot pravi župan Danilo Markočič, so pobudo za ureditev novega parka dali krajani. “Občina jim je prisluhnila, ker se dobro zaveda, da je štirinožce veliko laže sprehajati na podeželju kot v urbanem okolju.” Park je uredila Komunala Izola, stroške vrednotijo na 9100 evrov.

Ker bo ta park, tako kot sta preostala dva, vseskozi odprt, se v občinski upravi nadejajo, da gospodarji svojih ljubljenčkov ne bodo več vodili v mestne parke, namenjene ljudem, in da bodo imeli redarji poslej manj dela. Pri tem poudarjajo, da je treba iztrebke čistiti tudi v pasjih parkih. Iztrebki na javnih površinah so namreč po besedah direktorja Komunale Denisa Beleta do nedavnega predstavljali precejšnjo težavo. Potem ko so skupaj z osnovnimi šolami izpeljali več osveščevalnih akcij, pa se zadeve po njegovi oceni izboljšujejo.

Kakorkoli že, Izola naj bi s tako razvejano pasjo infrastrukturo dokazovala, da je tudi psom prijazno mesto, ne samo kolesarjem, družinam in ostalim segmentom. Markočič pravi, da veliko pozornosti še vedno namenjajo tudi otrokom. Ko bodo v kateri od KS spet dobili pobudo za ureditev otroškega igrišča, ji bodo prisluhnili. Nedavno so se odzvali na predlog, naj na Birbi II v Livadah postavijo gugalnico za invalidne otroke.


Najbolj brano