Stisnila ga je veja

K sreči je imel telefon s seboj, poklical je svojce, ti pa so ga našli stisnjenega pod drevesom. 79-letnega Postojnčana so iz gozda odpeljali v Postojno in ga nato s helikopterjem prepeljali v bolnišnico.

Poškodovanega 79-letnika so iz gozda z reševalnim vozilom 
odpeljali v Postojno, od tam pa s helikopterjem v ljubljanski 
klinični center.   Foto: PGD Postojna
Poškodovanega 79-letnika so iz gozda z reševalnim vozilom odpeljali v Postojno, od tam pa s helikopterjem v ljubljanski klinični center.  Foto: PGD Postojna

VELIKI OTOK >Nesreča se je zgodila v ponedeljek pred drugo uro popoldne, ko je 79-letnik iz Postojne poklical svojce, jim povedal, da je na svoji parceli v gozdu pod Ravbarkomando ostal ukleščen pod drevesom, in jih prosil, naj prihitijo na pomoč. Svojca sta odhitela na kraj in tam res našla 79-letnika ukleščenega pod vejo drevesa, jo odrezala in poklicala na pomoč.

Na kraj so prihiteli postojnski gasilci in reševalci, ki so moškega najprej oskrbeli, medtem pa so gasilci očistili pot, po kateri so ga nato odnesli do reševalnega vozila. Z rešilcem so ga odpeljali v Postojno, kamor je ponj priletela ekipa z vojaškim helikopterjem ter ga odpeljala v ljubljanski klinični center. Po neuradnih podatkih naj bi drevo domačina poškodovalo, vendar ne huje.


Najbolj brano