V petek potrdili pet okužb, en bolnik je umrl

V Sloveniji so v petek opravili 720 testiranj na okužbo z novim koronavirusom in potrdili pet okužb, skupaj doslej 1439.

 Foto: UKC Ljubljana
Foto: UKC Ljubljana

SLOVENIJA > Umrl je en bolnik s covidom-19, skupno število umrlih se je tako povzpelo na 94. V bolnišnicah je bilo 60 bolnikov, od teh jih je 21 potrebovalo intenzivno zdravljenje. V domačo oskrbo so odpustili eno osebo, je objavila vlada.

Doslej so skupno opravili 55.020 testiranj. Med 1439 okuženimi je 637 moških in 802 ženski. Kot kažejo podatki Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), je med zdravstvenimi delavci in sodelavci okužba potrjena pri 298 osebah. V domovih starejših občanov so okužbo potrdili pri 448 osebah, od teh je 315 oskrbovancev.

Najmanj okužb na Primorskem in v Posavju

Iz osrednjeslovenske statistične regije prihaja 412 okuženih z novim koronavirusom, 302 iz savinjske, 181 iz pomurske, 149 iz jugovzhodne Slovenije, 124 iz podravske, 84 iz gorenjske, 51 iz koroške, 34 iz zasavske, 31 iz primorsko-notranjske, 24 iz obalno-kraške, 22 iz goriške ter 13 iz posavske regije. Dvanajst obolelih je tujih državljanov, še poroča NIJZ.

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana je danes hospitaliziranih 19 bolnikov s covid-19. Intenzivno zdravljenje potrebuje sedem oseb, pet jih je intubiranih, so iz osrednje slovenske bolnišnice sporočili prek Twitterja. Stanje tako ostaja enako kot dan prej.

V celjski bolnišnici je bilo danes ob 8. uri hospitaliziranih šest bolnikov, od tega dva v enoti intenzivne terapije. Devet bolnikov zdravijo v Univerzitetni kliniki Golnik.

V UKC Maribor je bili v petek do polnoči hospitaliziranih 26 bolnikov, na intenzivnem zdravljenju pa je devet oseb. Doslej so iz mariborskega kliničnega centra odpustili 71 bolnikov.

V nacionalni raziskavi odkrili le eno okužbo

Medtem so v nacionalni raziskavi o razširjenosti covida-19 odvzeli že skoraj vse vzorce preiskovancev, ki so se odzvali vabilu. Po zadnjih podatkih Inštituta za mikrobiologijo in imunologijo so odvzeli že 1368 vzorcev od 1371 oseb, ki so se odločile sodelovati v preiskavi. Do zdaj so sicer v okviru raziskave na novo potrdili eno okužbo, pri eni osebi pa je bila okužba diagnosticirana že pred mesecem dni.


Najbolj brano