S traktorjem v zid

S traktorjem v zid, s kolesom v jarek, s skuterjem čelno v avto in z avtom na streho so epilogi štirih nesreč, ki so se v Istri, na Bistriškem in Krasu zgodile minule dni. Vsi vozniki so bili trezni.

Fotografija je simbolična. Foto: Petra Mezinec
Fotografija je simbolična. Foto: Petra Mezinec

PRIMORSKA > Zadnja nesreča se je zgodila v ponedeljek popoldne v Godnjah na Krasu, kjer je 68-letni moški iz neznanega razloga med vožnjo s traktorjem zapeljal s ceste in trčil v obcestni zid. Zaradi udarca ga je vrglo s traktorja, tako da je padel na tla in si zlomil komolec. Voznika so policisti preizkusili z alkotestom in ugotovili, da je popolnoma trezen. Podobna neprevidnost je v nedeljo ob šestih popoldne prinesla nekaj bušk tudi 22-letnemu kolesarju, ki je v Novokračinah vozil preblizu roba ceste, zaradi tega padel in se potolkel. Na kraju nesreče so ga oskrbeli bistriški reševalci in ga odpeljali v izolsko bolnišnico.

V nedeljo, nekaj minut pred drugo uro popoldne, je mladoletni voznik skuterja med Šmarjami in Pučami v Istri čelno trčil v avto, s katerim je nasproti pravilno pripeljal voznik. Mladoletnik je vozil brez vozniškega dovoljenja, čaka ga obdolžilni predlog, zaradi odgovornosti za mladoletnika pa so policisti kaznovali tudi njegovega očeta.

Že v petek je 18-letni voznik zaradi prehitre vožnje na cesti med Kortami in Izolo pri odcepu za Morgane z avtom zapeljal s ceste in se prevrnil na streho. Najstnik se je pri tem laže poškodoval. Policisti so ga preizkusili z alkotestom in ugotovili, da je bil popolnoma trezen.


Najbolj brano