Pijano voznico je izdala košuta

Dva voznika so ustavili policisti, ena voznica se je ustavila ob trčenju, drugo pa je razkrinkala košuta. 40-letna Kraševka je v ponedeljek zvečer trčila v divjad med Sežano in Merčami, policisti košute niso našli, je pa zato voznica napihala 1,31 promila alkohola.

Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija
Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > Smolo je imela v ponedeljek ponoči, malo pred 23. uro, 40-letna Kraševka na cesti med Sežano in Merčami. Tam naj bi po njenih trditvah trčila v srno ali košuto, zaradi česar je poškodovala svoj avto. Na kraj nesreče so kmalu prihiteli policisti, odkrili sledi divjačine, vendar košute ali srne ni bilo več tam, nato pa so se posvetili voznici.

Ugotovili so, da kaže znake opitosti, zato so jo preizkusili z alkotestom, ki je pokazal, da ima 0,63 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka (1,31 promila). Prepovedali so ji vožnjo, ji začasno vzeli vozniško dovoljenje in proti njej spisali obdolžilni predlog.

Slabih 24 ur prej so nekaj minut po polnoči policisti v Luciji ustavili 18-letnega voznika iz Radovljice, ki pa ni hotel opraviti preizkusa alkoholiziranosti. Zato so tudi njemu vzeli vozniško dovoljenjem in mu prepovedali vožnjo. Gorenjec pa očitno ni razumel prepovedi in je še naprej vozil. Ob pol treh zjutraj so ga spet opazili in ustavljali, voznik pa je zbežal.

Avto, v katerem ni bilo nikogar, so nato našli na Belvederju nad Izolo, zato so ga zasegli, zoper 18-letnika pa so napisali obširen obdolžilni predlog zaradi več hujših prekrškov. Voznika in njegove tri sopotnike so zaradi kršenja prepovedi prehajanja čez občinske meje prijavili zdravstvenemu inšpektoratu.

V soboto ob pol desetih zvečer je v Materiji napihal 50-letni voznik iz Harij. Alkotest se je ustavil pri rezultatu 0,71 miligrama alkohola (1,48 promila), zato so ga pridržali. Seveda tudi njega čaka srečanje s sodnikom. Z njim se bo srečala še 52-letna voznica, ki je v petek ob treh popoldne v Piranu trčila v parkiran avto 72-letnega domačina. Njegov avto je po trku odbilo še v avto pred njim. Voznica je napihala 0,58 miligrama alkohola (1,20 promila).


Najbolj brano