Gradbinci imajo polne roke dela

Kako je s potekom gradbenih del v ostalih primorskih in slovenskih občinah, je v teh časih omejenosti na gibanje v okviru občinskih meja težko soditi, a na območju novogoriške mestne občine tudi v obdobju izrednih razmer ali pa še posebej v času izrednih razmer gradbišč in gradbenih odrov ne manjka. Še posebej obnovitvena dela na stanovanjskih hišah so v polnem razmahu. In to na vseh koncih in krajih v občini, ki jo njeni prebivalci v teh dneh na novo odkrivamo oziroma ponovno obiskujemo kraje, kjer že nekaj časa nismo bili.

Zelo hitro poteka tudi novogradnja stanovanjskih hiš, katerih podoba se, vsaj pri nekaterih, skoraj vsakodnevno spreminja. Kdor ima denar oziroma se je že pred časom odločil za gradnjo lastne hiše, si lahko te dni zadovoljno mane roke, saj gradnja, če se je dobro pogodil, res hitro napreduje. Zadovoljni so zelo verjetno tudi gradbeni delavci, saj imajo delo in jim ni treba biti na čakanju. Za razliko od številnih drugih, ki jih že tarejo skrbi, ker ne vedo, kaj in kako in kdaj bo, če bo.

Hvala bogu, da v teh težkih časih vsaj nekaj poteka brez večjih motenj in zastojev, panoga pa, tako je vsaj videti, cveti.

Tudi gradbena dela na krožiščih in cestiščih se izvajajo v skladu s terminskimi plani. Na začetku teh negotovih razmer je bilo nekaj nejasnosti in dilem glede pravočasne dostave opreme in materiala, a kdor je imel nabave pravočasno načrtovane in rezerviran tudi denar zanje, se danes načeloma ne sooča s težavami. Tudi na trenutno največjem gradbišču v mestu, na Majskih poljanah, kjer proti nebu raste enajstnadstropna stolpnica Tisa, druga od treh, ki so predvidene na tistem območju, gradbena dela ne kasnijo.

Hvala bogu, da v teh težkih časih vsaj nekaj poteka brez večjih motenj in zastojev, panoga pa, tako je vsaj videti, cveti. Tudi prodaja stanovanj v novi stolpnici v mestu, ki po dolgem času ponuja paket novih stanovanj, gre za med, saj je bilo na tem področju v zadnjih letih čutiti veliko pomanjkanje, cene stanovanj v Novi Gorici pa so zato zelo poskočile. Kdor ima denar, bo lahko tudi v teh razmerah izkoristil priložnost in prišel do stanovanja po ugodni ceni. Kot zanimivost velja omeniti, da prodajalci stanovanj že poročajo o tem, da se kupci vse bolj zavedajo pomena funkcionalnih, dobro razporejenih stanovanj z velikimi balkoni ali terasami, na katerih je v primeru karantene oziroma samoizolacije lažje preživeti.


Preberite še


Najbolj brano