Salonit ustavil proizvodnjo, vsakemu delavcu 1700 evrov regresa

V anhovskem Salonitu so za dva tedna ustavili proizvodnjo, odprema cementa pa bo še naprej potekala skladno s potrebami kupcev. Zaradi dobrih rezultatov bodo nagradili vse svoje zaposlene in jim izplačali 1700 evrov neto letnega regresa.

V Salonitu so za dva tedna ustavili proizvodnjo, nadaljevali bodo le 
z odpremo cementa.   Foto: Leo Caharija
V Salonitu so za dva tedna ustavili proizvodnjo, nadaljevali bodo le z odpremo cementa.  Foto: Leo Caharija

ANHOVO > Salonit je lansko poslovno leto zaključil z dobrimi rezultati. Ker so sočasno sodelavci “ob ukrepih za zagotavljanje zdravja in varnosti pri delu v času krize uspešno nadaljevali proizvodnjo ter tako zagotovili oskrbo kupcev s cementom,” bo podjetje vsem zaposlenim v dveh obrokih izplačalo 1700 evrov neto letnega regresa, so pojasnili v podjetju.

“Zahvala gre vsakemu izmed naših zaposlenih, ki opravljajo več kot odlično delo in so bistveni del zgodbe o uspehu cementarne v Anhovem,” pravi predsednik uprave Julijan Fortunat in dodaja, da so poskrbeli za oskrbo kupcev s cementom in s tem prispevali tudi k ohranjanju delovnih mest, tako v skupini Salonit kot v celotnem gradbeništvu. “Še posebej sem ponosen, da smo ob vsej tej zahtevnosti dela v novih razmerah pomagali tudi skupnosti z zaščitnimi maskami in razkuževanjem,” dodaja.

1700

evrov neto regresa v dveh obrokih bo dobil vsak zaposleni

V cementarni zaradi začasnega zmanjšanja povpraševanja na italijanskem in slovenskem trgu in zapolnitve lastnih zalog za dva tedna ustavljajo proizvodnjo. V tem času bodo opravili nekatera manjša vzdrževalna dela, odprema cementa bo potekala skladno s potrebami kupcev, pravijo. Član uprave Dejan Zwitter pričakuje, da se bo prodaja cementa na domačem trgu ob vladnem spodbujanju gradbene aktivnosti ponovno stabilizirala. “Pospešeno izvajanje javnih naročil je eden izmed učinkovitih ukrepov proti krizi,” meni.

Dejan Zwitter

član uprave

“Pospešeno izvajanje javnih naročil je eden izmed učinkovitih ukrepov proti krizi.”


Najbolj brano