Prelaz Predel je spet odprt

Od danes je omejeno odprta tudi kontrolna točka Predel, in sicer od ponedeljka do sobote od 6. do 9. ure in od 15. do 18. ure. Ob nedeljah in praznikih in izven tega urnika je vzpostavljena fizična zapora. Odločba zaenkrat velja do 21. maja. S tem sta za Posočje odprti vsaj dve okni v svet, poleg Predela tudi Robič, ki je odprt vsak dan od 5. do 23. ure.

Mejni prehod Predel Foto: arhiv Občina Bovec
Mejni prehod Predel Foto: arhiv Občina Bovec

PREDEL > Država je vendarle prisluhnila potrebam bovške lokalne skupnosti in skupnemu pozivu županov občin Bovec in Kranjska Gora Valterja Mlekuža in Janeza Hrovata ter vsaj začasno odprla kontrolno točko na prehodu Predel. Pred dnevi je omogočila tudi prehod prek Rateč. S tem so vzpostavili za Bovško zelo pomemben krajši koridor proti centru Slovenije. Domačinom, ki so zaposleni v Italiji, so olajšali pot na delo. Oddahnili so si tudi v podjetjih, ki s tovori že več kot mesec dni potujejo daleč naokoli prek mejne točke Robič oziroma po dolgi poti prek Idrije v središče Slovenije.

Prestop meje na prehodu Predel je dovoljen dnevnim delovnim migrantom in ostalim osebam na podlagi potrdila Občine Bovec, ki upravičuje nujnost poti zaradi gospodarskih, kmetijskih in čezmejnih dejavnosti. Osebe morajo imeti pri sebi veljaven dokument za prestop državne meje in potrdilo lokalne skupnosti. Zanj je možno zaprositi po elektronski pošti občina.info@bovec.si oziroma po telefonu 05/384-19-01.

Predel je odprt med ponedeljkom in soboto od 6. do 9. ter od 15. do 18. ure


Najbolj brano