Začenjajo z gradnjo kanalizacije

Prebivalci Betanje od danes do konca oktobra za odhod v službo in po opravkih ne bodo mogli uporabljati ceste iz Matavuna (na fotografiji), saj bo ta pol leta popolnoma zaprta. Razlog je gradnja kanalizacije, ki se bo izvajala po celotnem cestišču.

 Prebivalci Betanje od danes do konca oktobra za odhod v službo in 
po opravkih ne bodo mogli uporabljati ceste iz Matavuna, saj bo ta 
pol leta popolnoma zaprta Foto: Petra Mezinec
Prebivalci Betanje od danes do konca oktobra za odhod v službo in po opravkih ne bodo mogli uporabljati ceste iz Matavuna, saj bo ta pol leta popolnoma zaprta Foto: Petra Mezinec

BETANJA > “Zaradi varnosti udeležencev in prometa je potrebno izvesti popolno zaporo ceste, pri čemer je obvoz mogoč po makadamski lokalni cesti JP 562040, odsek 562042 - Betanja-R2 405, kar velja tudi za vse intervencijske posege,” pojasnjuje direktor divaške občinske uprave Iztok Felicjan.

Izvajalec del je Komunalno stanovanjsko podjetje Sežana, ki bo v dolžini 679 metrov položilo kanalizacijo in uredilo spremljajočo infrastrukturo.

Gradnja kanalizacije sicer poteka v sklopu 3,2 milijona evrov težkega projekta z naslovom Zagotavljanje primerne rabe kraških travišč in ostenij za ohranjanje izbranih habitatnih tipov in vrst na območju Nature 2000 Kras, pri katerem je glavni partner Javni zavod Park Škocjanske jame.

Za gradnjo kanalizacije, ki jo bodo napeljali do 40 hiš v Betanji, Škocjanu in Matavunu, je v projektu predvidenih 550.000 evrov. Občina Divača pa bo plačala ureditev ceste in zidov.


Najbolj brano