Vlak trčil v avtomobil: brez poškodovanih

Tovorni vlak je trčil v avtomobil na nezavarovanem železniškem prehodu pri Prvačini. K sreči se je končalo le z razbito pločevino.

 Foto: Vesna Humar
Foto: Vesna Humar

PRVAČINA > Nesreča se je zgodila nekaj minut po šesti uri zvečer. “Slišali smo nenavadno glasno zaviranje tovornega vlaka,” so povedali domačini, ki so na prizorišču našli avtomobil z razbitim sprednjim delom in vlak, ki se je po trku ustavil nekaj metrov naprej od kraja nesreče. Lokomotiva je obstala na železniškem mostu čez reko Vipavo.

Tovorni vlak je vozil iz smeri Nove Gorice in nekaj deset metrov pred trkom prepeljal železniško postajo v Prvačini. Voznik avtomobila je peljal iz smeri regionalne ceste proti središču naselja. Zaviranje vlaka in avtomobila je pripomoglo k temu, da je lokomotiva vozilo samo oplazila. Le nekaj centimetrov razlike in trk bi se lahko končal tragično.

Foto: Vesna Humar

Čez nezavarovani železniški prehod pelje lokalna cesta. V preteklosti so že bili poskusi in predlogi, da bi prehod zaprli. Tokratni trk na prehodu, do katerega cesta pride tik za ovinkom in pod ostrim kotom, ni bil prvi.


Najbolj brano