Na Primorskem burja s sunki do 120 kilometrov na uro

Od danes zvečer do torka popoldne bo burja v Vipavski dolini v sunkih dosegala hitrost od 100 do okoli 120 kilometrov na uro, je zapisano na spletni strani agencije za okolje. Zaradi burje je na hitri cesti med razcepom Nanos in priključkom Ajdovščina ter na regionalni cesti Podnanos-Manče-Vipava prepovedan promet za nekatera vozila.

Zaradi burje je na hitri cesti med razcepom Nanos in priključkom 
Ajdovščina ter na regionalni cesti Podnanos-Manče-Vipava prepovedan promet za za kamp prikolice, hladilnike in vozila s 
ponjavami do osem ton.
Zaradi burje je na hitri cesti med razcepom Nanos in priključkom Ajdovščina ter na regionalni cesti Podnanos-Manče-Vipava prepovedan promet za za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton. 

PRIMORSKA > Velja omejitev prve stopnje, in sicer za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton, je zapisano na spletni strani prometnoinformacijskega centra.

Sicer bo danes sprva oblačno, dež, ki je zajel le nekatere predele Slovenije, pa bo povsod ponehal. Popoldne se bo od severovzhoda postopno jasnilo. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od deset do 16, na Primorskem do 20 stopinj Celzija.

V torek bo sončno, le v južni Sloveniji občasno zmerno oblačno. Pihal bo okrepljen severovzhodni veter, na Primorskem močna burja, ki bo popoldne nekoliko oslabela. Najnižje jutranje temperature bodo od ena do sedem, na Primorskem okoli 12, najvišje dnevne od 13 do 18, na Goriškem in ob morju okoli 20 stopinj Celzija.

V sredo bo precej jasno in še vedno vetrovno, v četrtek pa se bo veter polegel.


Najbolj brano