“KORONAEKSPRESIJA”- Literarni natečaj izražanja čustev v času pandemije COVID-19

Koronavirus je med nami - kot nepovabljen gost, na katerega nismo bili pripravljeni. Povsem je spremenil naš vsakdan, počutje, prioritete in vrednote. Svet ne bo nikoli več enak. Kako se ob občutkih nemoči, nezmožnosti obvladovanja situacije ali predvidevanja prihodnosti počutimo? Nekatere preveva tesnoba in strah zase, za svojce, za planet. Drugi razumejo okoliščine kot priložnost, da postavimo temelje za drugačen, boljši svet.

Povabilo župana Občine Miren-Kostanjevica

“V razmerah, ko nas premetava vse sorte čustev in je srce močnejše od razuma, se običajno rojevajo najboljše zgodbe. Da bi jih ujeli v trenutkih najglobljih občutkov, povezanih s pandemijo in vizijo drugačne prihodnosti, smo skupaj z Turizmom Miren-Kostanjevica zasnovali literarni natečaj. Vseh, ki imajo afiniteto do pisanja vabimo, da poprimejo za pero ter ubesedijo svoja čustva in svoja razmišljanja o spremembah, ki jih je v naš vsakdan vnesel COVID-19. Literarna dela, misli, poezija, zgodbe, pravljice, bodo trajen spomin na to zahtevno obdobje, ki ga bomo delili z mlajšimi genaracijami in nenazadnje opomin, ki bo narekoval naša dejanja v prihodnosti.” je v popotnici natečaju povzel župan Občine Miren-Kostanjevica, Mauricij Humar.

Trajanje natečaja in izbor

Vlogo žirantov so prevzeli eminentni predstavniki slovenskega literarnega prostora, Feri Lainšček, Boris A. Novak, Tone Partljič in Darinka Kozinc, ocenjevali bodo 4 kategorije prispevkov:

1. Misel, aforizem

2. Poezija

3. Proza

4. Pravljica

Natečaj odpira vrata v aprilu in se zaključuje v septembru. Sodelujoči literarne izdelke oddajo prek spletne strani www.mirenkras.si/natecaj.

Najboljša dela v posamezni kategoriji po mnenju žirije bodo nagrajena s finančnimi nagradami v višini 200 EUR neto in priznanji.

Slavnostni podelitvi bodo sledili tematski literarni večeri v Pomniku miru na Cerju in knjižna izdaja najboljših del.

Več o natečaju si lahko preberete v Splošnih pogojih sodelovanja na spletni strani ww.mirenkras.si/natecaj

Dovolite mislim in občutkom, da dobijo trajen odmev v besedah, ki bodo povzročile spremembe v malih svetovih posameznikov, na katerih stoji velika zgodba našega planeta.

Za več informacij smo dosegljivi na info@mirenkras.si ali telefonski številki 051/ 331 623.

Vabljeni!

Turizem Miren-Kostanjevica, direktorica mag. Ariana B. Suhadolnik

Občina Miren-Kostanjevica, župan Mauricij Humar


Najbolj brano