Recept: Ješprenj z divjimi travami

20 dag ješprenja

10 dag zelenih gojenih špargljev

10 dag divjih špargljev

10 dag čemaža

2 mali šalotki

5 poganjkov divjega česna

šopek drobnjaka

nekaj vejic svežega peteršilja

3 vejice mlade mete ali melise

10 dag pancete

oljčno olje

1 dl belega suhega vina

1 žlica masla

5 dag parmezana v kosu

sol, poper

V slanem kropu skuhamo ješprenj “na zob” in odcedimo. Panceto nasekljamo na drobno. Nasekljamo tudi zelenjavo in zelenje. V večji ponvi na oljčnem olju popražimo čebulo, po 3 minutah dodamo panceto in dušimo približno 5 minut. Primešamo šparglje, pokapljamo z vinom in dušimo še 5 minut. Vmešamo ješprenj, premešamo, začinimo in dodamo ostalo zelenje. Dušimo 5-8 minut. Zalijemo z vinom, dodamo maslo in po potrebi še nekaj kapljic olja. Parmezan naribamo na grobo. Majhno pest ga vmešamo v jed, ostalo potresemo po jedi, preden ponudimo.

Recept so pripravili učenci OŠ Šturje Ajdovščina v sklopu projekta Kuhnapato.


Najbolj brano