V četrtek 36 novih potrjenih okužb s koronavirusom, umrlo pet bolnikov

V Sloveniji so v četrtek opravili 1193 testiranj in potrdili 36 novih okužb s koronavirusom, skupaj doslej 1304. Zaradi covida-19 je v četrtek umrlo pet bolnikov, doslej skupaj 66. V četrtek je bilo hospitaliziranih 95 bolnikov s covidom-19, od tega v intenzivni terapiji 28, osem so jih odpustili domačo oskrbo, je dejal vladni govorec Jelko Kacin.

“Dobro nam gre in skupaj zmoremo," danes sporoča vladni 
govorec Jelko Kacin. Foto: Sta
“Dobro nam gre in skupaj zmoremo," danes sporoča vladni govorec Jelko Kacin. Foto: Sta

SLOVENIJA > "Podatki o stanju epidemije v Sloveniji so vzpodbudni. Pozitiven trend bomo ohranili ob nadaljevanju upoštevanja ukrepov in pozornosti, ki smo jo vsi izkazali v preteklih tednih. Dobro nam gre in skupaj zmoremo," je dejal Kacin.

Doslej so v Sloveniji opravili 39.330 testiranj, iz bolnišnic pa so odpustili skupaj 182 bolnikov s covidom-19. Okuženih je 269 zdravstvenih delavcev, 117 zaposlenih v domovih za starejše. Med oskrbovanci v domovih za starejše je potrjenih 267 okužb, v četrtek so jih potrdili 11, je navedel Kacin.

Na severnem Primorskem brez novih primerov

Na severnem Primorskem tudi včeraj ni bilo potrjenih novih primerov okužb s korona virusom, so sporočili iz regijskega štaba civilne zaščite za severno Primorsko. Skupno število okuženih oziroma obolelih v regiji je tako, po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje, še naprej 21. In to v 7 občinah: Idrija, Tolmin in Nova Gorica po 5 primerov, Cerkno in Ajdovščina po 2, Šempeter-Vrtojba in Bovec po 1 primer.


Najbolj brano