Epidemija tudi v obmejnem domu za starejše pri Fernetičih

Tudi v večnamenskem zasebnem domu za starejše občane Hotel Fernetti, ki so ga pred petimi leti odprli v prostorih nekdanjega obmejnega hotela pri Fernetičih, se je razširil novi koronavirus, poroča Primorski dnevnik.

Okužbe v zasebnem domu za starejše Hotel Fernetti naj bi zajele 
večino oskrbovancev in del osebja. Foto: FOTODAMJ@N
Okužbe v zasebnem domu za starejše Hotel Fernetti naj bi zajele večino oskrbovancev in del osebja. Foto: FOTODAMJ@N

FERNETIČI > Po neuradnih informacijah naj bi se okužil dober del oskrbovancev in tudi osebja, število smrti med gosti pa naj bi se naglo povečalo, pri čemer vseh smrti sicer ni mogoče z gotovostjo povezati z boleznijo covid-19.

Kot poroča Primorski dnevnik, upravitelj doma Riccardo Rosca, ki z družbenikom Fabiom Baldetom že več let upravlja večje število podobnih ustanov, zadeve ni želel komentirati, a sta informacijo o okužbah v tem domu, ki naj bi zajele večino oskrbovancev in del zaposlenih, potrdila dva neuradna vira.

Ali so v teh tednih tam spoštovali vsa navodila zdravstvenega podjetja in razpolagali z zaščitno opremo, ni znano; obiske pa so že v marcu prepovedali, tako kot drugod. Eni izmed oskrbovank, ki je bila nekaj tednov gostja doma, so pred dnevi odvzeli bris in test je bil pozitiven. Ženska je po navedbah sorodnika delila sobo z drugo oskrbovanko, ki naj bi veliko kašljala. V krajšem časovnem razmiku naj bi več priletnih gostov umrlo, ker pa ni bilo testiranja, ne bo nikoli znano, ali so bile te osebe dejansko okužene z virusom, še navaja Primorski dnevnik.


Najbolj brano