Za epidemijo 53.000 evrov iz proračuna

Sežanski občinski svetniki so za zagotavljanje preventivnih ukrepov za preprečevanje širjenja okužb s koronavirusom odobrili 53.000 evrov iz proračunske rezerve. Svetniki so o tem odločili na dopisni seji.

Župan David Škabar je svetnikom predlagal, da se z odlokom 
omogoči črpanje rezerve do višine 53.000 evrov.  Foto: Luka Carlevaris
Župan David Škabar je svetnikom predlagal, da se z odlokom omogoči črpanje rezerve do višine 53.000 evrov.  Foto: Luka Carlevaris

SEŽANA > Podobno kot pred dnevi postojnska občina so v sredo tudi sežanski občinski svetniki na dopisni seji potrdili odlok o namenski porabi proračunske rezerve za izvajanje preventivnih ukrepov za preprečevenje širjenja koronavirusa in za odpravljanje njegovih posledic.

Proračunska rezerva v tem trenutku znaša 53.558 evrov, je občinskim svetnikom pred sredino sejo poročala Karin Lisjak, vodja oddelka za finance. Župan David Škabar pa je svetnikom predlagal, da se z odlokom omogoči črpanje rezerve do višine 53.000 evrov. Natančne porabe sredstev vnaprej ni mogoče predvideti, je še zapisal pred sejo, bo pa natančno poročilo o porabi proračunske rezerve predstavil julija, v poročilu o izvrševanju proračuna.

“Do zdaj smo največ denarja porabili za potrebe delovanja občinskega štaba Civilne zašite, zlasti za zaščitne maske, rokavice in razkužila,” je včeraj povedal župan.


Najbolj brano