Če ne bo zapletov, bodo avgusta nadaljevali obnovo vipavske hitre ceste

Družba za avtoceste (Dars) je objavila javno naročilo za obnovo šest kilometrov dolgega odseka vipavske hitre ceste med Selom in Vogrskim. Hkrati bodo obnovili še krajši odsek med Vogrskim in Šempetrom ter priključek Vogrsko. Če ne bo zapletov, bi obnovo lahko začeli v avgustu, pravijo na Darsu.

Če ne bo zapletov z izborom izvajalca, bodo avgusta začeli 
obnavljati vipavsko hitro cesto med Selom in priključkom Vogrsko.
Če ne bo zapletov z izborom izvajalca, bodo avgusta začeli obnavljati vipavsko hitro cesto med Selom in priključkom Vogrsko.  

VIPAVSKA DOLINA > Potem ko je Dars lani odstranil cestninsko postajo Bazara ter obnovil nekaj manj kot štiri kilometre dolg odsek vipavske hitre ceste H4 med Vogrskim in Šempetrom, je letos na vrsti druga etapa, obnova šest kilometrov dolgega odseka med Selom in Vogrskim. Vozišče na odseku, ki je bil zgrajen in predan v uporabo leta 1996, je dotrajano in poškodovano, z obnovo pa bodo izboljšali prometno varnost, so pojasnili na Darsu.

Popolna prenova

Ob sanaciji vozišča bodo po projektu med drugim preuredili odstavne niše, na priključku Vogrsko pa nameravajo urediti odstavno nišo za cestninski nadzor. Na omenjenem odseku bodo sanirali objekte in nasipe, utrdili brežine, posodobili odvodnjavanje meteorne vode, zamenjali varnostno ograjo in namestili informacijsko opremo. V sklopu druge etape bodo obnovili še približno 600 metrov dolg odsek med priključkom Vogrsko in Šempetrom pri viaduktu Lijak, priključek Vogrsko ter vstopni in izstopni krak do počivališča Šempas.

Dobre štiri mesece delnih zapor

Kot so predvideli, bodo dela potekala v več fazah, med obnovo bodo na tem odseku tudi delne zapore in preusmeritve prometa na eno polovico hitre ceste.

Vrednost druge etape obnove vipavske hitre ceste še ni znana, Dars pa je v razpisu za najvišjo dopustno mejo ponudb določil 15,8 milijona evrov. Javno naročilo za izbor izvajalca se bo zaključilo 8. maja. “V primeru ugodno zaključenega postopka javnega naročila za izbor izvajalca je predviden pričetek del v avgustu letos, saj je predviden rok izvedbe 130 dni od uvedbe izvajalca v delo,” je pojasnil Marjan Koler z Darsa.


Najbolj brano