Zaradi epidemije marca iz postojnskega proračuna 16.000 evrov

Postojnski občinski svetniki so pred velikonočnimi prazniki na dopisni seji sprejeli odlok o porabi proračunske rezerve za leto 2020. Z njim so določili, da se iz proračunske rezerve za financiranje stroškov v zvezi z epidemijo porabi do 50.000 evrov.

Med občinskimi stroški je tudi najem zabojnikov za zagotavljanje 
ambulante za covid 19. Foto: Arhiv Občine Postojna
Med občinskimi stroški je tudi najem zabojnikov za zagotavljanje ambulante za covid 19. Foto: Arhiv Občine Postojna

POSTOJNA > 30.000 evrov je predvidenih za stroške za zagotavljanje preventivnih ukrepov (nakup zaščitne opreme, stroški varovanja, stroški najema bivalnih kontejnerjev za ambulanto covid-19, materialni stroški štaba civilne zaščite...). 20.000 evrov pa je namenjenih za odpravo posledic, povezanih z ukrepi za preprečevanje širjenja koronavirusa.

Do 1. aprila je občina, kot izhaja iz gradiva za sejo, iz proračunske rezerve že porabila dobrih 16.300 evrov, med drugim 7.300 evrov za nakup dezinfekcijskega materiala za osnovne šole in vrtce, 3.900 evrov znaša naročilnica društvu Lokalc za 2.500 zaščitnih mask, 3.000 evrov pa za različno blago Kraškim lekarnam.

O porabi je odločil župan, ki lahko sam odloča o porabi do 20.000 evrov proračunske rezerve. Ker pa je potreb torej več in se je nanje treba hitro odzivati, je občinska uprava svetnikom predlagala sprejem odloka. O porabi proračunske rezerve je župan dolžan poročati občinskemu svetu.


Najbolj brano