Velikonočne košarice so jih ganile

Potica, pinca, v teranu pobarvani pirhi in hren za praznik, za kak dan naprej pa še suhe mesnine, kraški med, marmelada, teranov sok, zeliščni čaj in druge lokalne dobrote. To je za veliko noč prejelo 13 starostnikov komenske občine ter uporabnice varne hiše Kras.

V košarici  je bilo nekaj velikonočnih dobrot in nekaj drugih 
kraških domačih pridelkov, sako je spremljala tudi originalna 
voščilnica. Foto: JZ Komenski Kr<s
V košarici je bilo nekaj velikonočnih dobrot in nekaj drugih kraških domačih pridelkov, sako je spremljala tudi originalna voščilnica. Foto: JZ Komenski Kr

KOMEN, SEŽANA > Akcijo Dobrodelna košarica velikonočnih dobrot kraških ponudnikov so pripravili lokalne kmetije in gostinski ponudniki, TIC Sežana, Javni zavod Komenski Kras v likvidaciji ter komenska in sežanska občna, da bi polepšali praznovanje stanovalkam Regijske varne hiše Kras in njihovim otrokom ter 13 starostnikom komenske občine, ki potrebujejo oskrbo na domu. Za dodatni nasmeh na obrazih prejemnikov pa so poskrbeli učenci osnovne šole v Komnu in Dutovljah, ki so doma oblikovali unikatne velikonočne voščilnice.

“Delavke zavoda Pristan, ki so razvozile košarice starostnikom, so povedale, da so bili vidno ganjeni,” je bila z akcijo in odzivom zadovoljna Helena Kosmina iz zavoda Komenski Kras. “Aktualne razmere so nam, kljub številnim negativnim posledicam, ki jih je moč občutiti na vseh področjih, ponudile priložnost, da se kot lokalna skupnost ponovno zavemo pomena sodelovanja, lokalne samooskrbe, medsebojne pomoči in se s tem namenom še močneje povežemo,” pa je dodala Ana Hrast iz TIC Sežana.


Najbolj brano